Konkurs – “What Does a United Europe Mean to You?”

16/03/2015 09:08

Konkurs – “What Does a United Europe Mean to You?”

Prijave mogu biti na bilo kojem od zvaničnih jezika EU. Budi kreativan i osvoji putovanje u Brisel. Podeli svoje stavove i iskustvo u jednominutnom video snimku.

Website: http://ec.europa.eu
Jezik: zvanični jezici Evropske Unije
Nagrada: dvodnevna plaćena poseta Brisela za pobednika svake države.
Rok za prijavu: 10. april 2015. godine (do ponoći)
Otvoren za: mlade ljude (od 13-15 godina) iz zemalja članica EU, a takođe i država kandidata i potencijalnih kandidata iz Jugoistočne Evrope.

Generalni direktorat Evropske komisije za proširenje svečano objavljuje video takmičenje pod nazivom “What does a united Europe mean to you?”(Šta za tebe predstavlja ujedinjena Evropa?) za mlade ljude (uzrasta od 13-15 godina) iz zemalja članica EU a takođe i država koje nose status kandidata za učlanjenje i potencijalnih država-kandidata iz Jugoistočne Evrope (Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kososvo, Crna Gora, Srbija i Turska).

Kvalifikovanost

  • Svaki učesnik može podneti samo jednu prijavu.
  • Sve prijave se moraju jasno odnositi na temu takmičenja.
  • Samo originalni snimci su prihvatljivi. Kada se podnese, prijava se smatra zaključenom.
  • Drugi ljudi mogu biti deo video snimka, ali samo jedna osoba može da podnese video snimak kao autor i video snimak kao takav će ocenjivati nacionalni žiri. Ne prihvatamo grupne radove.
  • Video koji je deo prijave mora trajati najviše jedan minut.
  • Prijave koje prikazuju nasilje, mržnju, rasizam, seksizam ili uvrede, sadrži materijal i/ili stav koji ugrožava ili na bilo koji način krši prava drugih ili se smatra nezakonitim, biće diskvalifikovane.
  • Prijave direktnih članova porodice zaposlenih u institucijama EU, neće biti prihvaćene.

Nagrade

Nacionalni žiri izabraće po jednog pobednika iz svake države. Pobednici će u pratnji jedne odrasle osobe biti pozvani u Brisel  u junu ili julu 2015. godine gde će imati priliku da istraže grad i institucije EU i da upoznaju mlade ljude iz Evrope. Pobednik u pratnji odrasle osobe imaće pokrivene troškove povratne avionske ili autobuske karte do Brisela, smeštaj i tri obroka dnevno, troškove prevoza po Briselu i karte za organizovane aktivnosti.

Kako se prijaviti?

Da bi se prijavili, morate se prvo registrovati i prijaviti na zvaničnoj veb stranici. Na stranici ćete pronaći ostala pravila učešća i autorskih prava. Rok za prijavu je 10. april 2015. godine.

Za dalja pitanja u vezi prijave, kontaktirajte nas putem imejla na [email protected]

Za dodatne informacije u vezi takmičenja, kontaktirajte:

Rachel Harding
[email protected]
Tel: +49 30 65 000 476

Zvanična veb stranica

Ostale nagradne konkurse možete pogledati OVDE.

16/03/2015 09:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments