ResTile takmičenje ideja “Oslobodite svoju kreativnost”

19/01/2015 10:57

Rok za prijavu: 01. mart 2015. godine
Zemlja: Italija
Jezik: Engleski
Email za prijavu: [email protected]
Oblast: Dizajn
Website: www.miragecontest.com

Restile je takmičenje unapređeno od strane udruženja Mirage i napravljeno za mlade planere i dizajnere, sa ciljem razvoja estetičkih odlika u proizvodnji keramičkih pločica. Projekat koji, kao svoj cilj, ima svrhu pronalaženja inovativnih rešenja koja neće više biti bazirana na stilu ili trendovima već na alternativnim prilaženjima redefinisanju vizije keramičkih pločica.

nagradni konkurs dizajn keramike

Restile postavlja definiciju proizvoda ili kolekcije koja, inovativno, preko klasične interpretacije materijala, menja izgled samog proizvoda. Porcelan karakteriše površinska tekstura i vizuelni elemenat grafike. Pod pojmom kolekcije podrazumeva se serija keramičkih pločica koje dele zajednički koncept i koje se razvijaju u različitim bojama i veličinama.

Kvalifikovanost

  • Pravo učešća imaju sve osobe iznad 18 godina starosti. Svako ko ima manje od 18 godina može učestvovati samo uz ovlašćenje roditelja/staratelja.

Nagrada

Žiri će nagraditi pobednika

The jury of the contest will award a winner and a maximum of seven mentions of honour:

  • Pobednik će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 7.000 eura i priliku da lično izloži svoj projekat u okviru Mirage projekta na manifestaciji ”Salone Del Mobile 2015″ u Milanu. Troškove putovanja i smeštaja pokriće Mirage;
  • Drugoplasirani će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 2.000 eura i izložbu projekta na „Salone Del Mobile 2015“ u Milanu;
  • Treće mesto osvaja 1.000 eura novčane nagrade i izložbu projekta na „Salone Del Mobile 2015“ u Milanu;
  • Od 4-og do 7-og mesta: specijalne nagrade i prilika da pokažu svoje projekte na Mirage projektu u Milanu u toku manifestacije Salone Del Mobile 2015.

Prijava

Minimalna zahtevana prijava treba da sadrži niz dokumenata koji opisuju, na sveobuhvatan način, konačan estetski izgled proizvoda. Obrazac za prijavu može se preuzeti OVDE.

Prezentacija projekta zahteva sledeće:

  • Opis projekta, sa najviše 4.000 karaktera (uključujući razmake) sa nazivom projekta ili inspiracije, dokumenat mora biti u PDF formatu, na A4.
  • Grafičke dokumente (crteže, prikazivanje, i sl.) sposobne da razjasne estetiku, materijal (površinu), opseg boja i veličinu; fajl mora biti na A4, u PDF formatu. I mora sadržati najviše 5 tabela na A2 veličini stranice.
  • Power-point prezentaciju koja predstavlja koncept projekta na najviše 12 slajdova.

Za dodatne informacije posetite zvaničan sajt.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

19/01/2015 10:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments