Niš: Konkurs za mlade umetnike iz cele Srbije

23/03/2016 10:19

Niš: Konkurs za mlade umetnike iz cele Srbije

Deseti put za redom Niš Art Fondacija (NAF) raspisala je konkurs za mlade umetnike uzrasta od 18 do 35 godina sa teritorije Republike Srbije.

Na konkurs se mogu slati radovi iz oblasti crtež, grafika, sklika i skulptura, a najbolji će biti nagrađeni sa ukupnim fondom od 18.000 evra.

Biće nagrađeni autori tri najbolja rada. Nagrada za prvo mesto je 10.000 evra, za drugo 5.000 evra, a za treće 3.000 evra.

Svi radovi koji uđu u uži izbor biće izloženi na izložbama koje će se održati u Nišu i Beogradu, kao i u propratnom katalogu, dok će prva tri rada biti otkupljena.

Svoje radove mladi umetnici mogu poslati najkasnije do 20. aprila.

Jedan autor može poslati najviše tri rada na konkurs, a potrebno je da se u prijavi nađe fotografija rada u jpg formatu, maksimalne veličine 2MB mejlom na adresu [email protected].

U nazivu fajla je potrebno navesti naziv rada, dimenzije i tehniku, a uz radove se mora priložiti i prijava za učešće na konkursu koja se sastoji od imena učesnika, kontakt adrese, mej adrese, broja telefona, godine rođenja i podataka o delu (naziv, tehnika, dimenzije, cena rada).

Učesnici čiji radovi uđu u uži izbor biće kontaktirani, a predaja radova koji su ušli u uži izvor biće 6. i 7. maja.

NAF je neprofitna organizacija osnovana u nameri da afirmiše i bude podrška mladim likovnim umetnicima sa prostora Srbije.

Više informacija o konkursu nalazi se ovde.

23/03/2016 10:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments