Uz savete životnih trenera do sreće

11/10/2017 13:34

Uz savete životnih trenera do sreće

Ovi moćni saveti mogu vam pomoći da reprogramirate mozak i budete pozitivniji.

Mnogi životni treneri i psiholozi slažu se u tome da jedna jedina fraza može doprineti tome da se osoba promeni i postane srećnija. Bilo da tražite način da smanjite anksioznost, da budete srećniji i pozitivniji, ili samo skupljate hrabrost za neki veliki korak, ovi saveti i izreke će vam sigurno pomoći u tome.

Za unutrašnji mir

Kroz život učimo mnoge stvari- da čitamo, pišemo, kako da vežemo pertle i peremo zube. Iako disanje spada u osnovne životne funkcije, mnogi od nas to ne čine pravilno. Izdvojte vreme za pravilnu vežbu disanja. Duboko udahnite i onda sporo ispuštajte vazduh iz pluća.

Pobedite anksioznost

Ukoliko patite od anksioznosti, sigurno ste pokušali sve da sprečite ili pak ublažite napade panike. Kada vam se to sledeći put bude desilo, ponavljajte u sebi slogan: “Mora biti bolje nego što mislim“. Kada počnete uistinu da verujete u ovo, dozvolićete sebi da odvojite osećanja od razmišljanja, a tako, anksiozni napadi će biti sve ređi i slabiji.

Za uspeh

Ukoliko radite na nekom projektu i niste sigurni da li će sve na kraju biti po planu, zapitajte sebe: “Koje korake treba da napravim kako bi želja bila ostvarena?” Vaša samouverenost i znanje da iz želje pređete u akciju pomoći će vam da uspete.

Za sreću

Morate sebi da dozvolite da nekad na prvo mesto stavite stvari koje vas čine srećnim. Ovu misao uvek nosite sa sobom i u trenucima kada vam je potrebna motivacija.

Za novi početak

Ukoliko ste doneli neku krupnu odluku, a onda prevelikom analizom počnete da razmišljate da možda to nije bila dobra ideja, ponavljajte sebi činjenice da sazrevate, razvijate se i menjate se- nabolje.

11/10/2017 13:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments