Moć podsvesti: 4 boje koje nas čine produktivnijim

23/10/2021 10:08

Moć podsvesti: 4 boje koje nas čine produktivnijim

Psiholozi su već dokazali da boje utiču na naše raspoloženje, a iznenađujuće, neke nijanse utiču na motivaciju, kako na fizičkom tako i na emocionalnom i intelektualnom nivou.

Prema psihološkinji Anđeli Rajt, četiri primarne psihološke boje– crvena, plava, žuta i zelena, utiču na naše telo i um i dovode oba aspekta u balans. Ostale nijanse i njihovi fizički i psihički efekti zavise od same kombinacije primarnih boja.

Crvena

Ova boja stimuliše puls i rad srca i ima jak efekat na organizam. Čak je dokazano da utiče i na pojačanu agresiju, pa je stoga savet da je izbegavate ukoliko se bavite stresnim poslom. U suprotnom, može vam pomoći da se “rabudite” i budete raspoloženiji i energičniji.

Plava

Dok crvena boja utiče na fizički apsket, plava deluje na intelekt. Pomaže u opuštanju uma i povećava koncentraciju. Budući da utiče i na produktivnost, plava je često prvi izbor u poslovnim prostorima. Takođe, ova boja može da vam pomogne da dobijete inspiraciju, ukoliko se bavite nekim kreativnim poslom.

Žuta

Ova boja donosi optimizam i energiju. Utiče na emocije i podiže nivo samopouzdanja. Stoga je odličan izbor za poslovni prostor, jer stimuliše, podstiče na rad i čini nas srećnijma.

Zelena

Ova harmonična boja donosi balans između fizičkog i psihičkog aspekta, te  stvara osećaj mira i spokoja. U isto vreme, budi produktivnost i uklanja stres.

23/10/2021 10:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments