Nagrada za najhrabrije – noć u Drakulinom zamku!

31/10/2016 16:49

Nagrada za najhrabrije – noć u Drakulinom zamku!

Na međunarodnom takmičenju internet servisa za iznajmljivanje stanova i soba Er-bi-end-bi (Airbnb) glavna nagrada je bila noćenje u Drakulinom zamku – i to baš 31. oktobra kada se obeležava Noć veštica.

Za one koji pasionirano obeležavaju ovaj praznik, to je sigurno veoma značajna nagrada, a osim toga – ovo će biti prvi put da turisti provedu noć u Drakulinom zamku.

Dvoje najhrabrijih turista imaće priliku da noće u zamku najpoznatijeg vampira na svetu gde će imati večeru uz sveće kao u knjizi Dejkrija Stokera koji je ovekovečio lik Drakule, davne 1897. godine. Poznato je da se Drakla trudio da bude dobar domaćin, što neće umanjiti neizvesnost pod kojom će posetioci zamka biti za vreme boravka.

Travel Romania Dracula's Castle

Zamak Bran, u okolini Brašova, srednjovekovno je utvrđenje i spomenik kulture nacionalnog ranga u Rumuniji. Nalazi se na granici između rumunskih pokrajina Transilvanije i Vlaške i poznato je i kao “Drakulin zamak”, uprkos činjenici da gotovo nema dodirne tačke sa rumunskim nacionalnim herojem Vladom Cepešom.

U zamku se nalazi i postavka vezana za istorijsku ličnost Vlada Cepeša, kao i za Stokerovog grofa Drakulu. Mada je postavka o Cepešu opravdana izuzetnim istorijskim značajem ove ličnosti za prostore Vlaške i Transilvanije, postavka vezana za Stokerovog fiktivnog vampira služi čisto kao marketinški mamac za strane turiste.

Do sada nijedan posetilac nije spavao u zamku jer je turistima dozvoljeno da na tom mestu ostanu do ponoći, kada se, prema legendama o vampirima, ta bića bude i kreću u svoje pohode.

31/10/2016 16:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments