Metode za zdravu kosu

17/04/2023 16:48

Metode za zdravu kosu

 

Na izgled kose utiču brojni faktori. Vodite računa o ishrani i redovno negujte kosu. Postoje razni načini i tretmani za negu vlasi, kako bi izgledala zdravo i sjajno.

Zdrava kosa uvek je u modi. Kosa mora da “diše”, pa smanjite upotrebu preparata i kondicionera, dopustite prirodnoj teksturi i zdravoj vlasi da dođu do izražaja.

Korak 1

Koristite kvalitetne šampone, bez kondicionera i izbegavajte upotrebu fena i prese za kosu. Cilj je zdrava vlas, a dodatna toplota, uništiće vašu kosu. Dopustite vlasima da se same, prirodno osuše. Izbegavajte tretmane, kosa je lepša kada je prirodna. Redovno skraćujte ispucale krajeve vlasi, kako bi kosa rasla brže i izgledala negovano.

Korak 2

Ukoliko je prirodna tekstura vlasi tanka ili se brzo masti, koristite masku za kosu na prirodnoj bazi. Masku možete napraviti i sami – aloja, belance, menta, limun i pivo, samo su par sastojaka odličnih za kosu koja je sklona mašćenju. Dovoljno je da na teme glave nanesete gel aloja vere i ostavite da deluje 15 minuta, zatim isperite.

Ako imate problem sa suvom vlasi, princip je isti – kao masku nanesite sastojke kao što su puter, maslinovo ulje, med, jaja, banana i jabukovo sirće. Maslinovo ulje zagrejte, pa nanesite na kosu. Uvijte kosu u peškir, držite pakovanje 10 minuta, pa isperite.

Maske za kosu ne morate koristiti prilikom svakog pranja kose.

17/04/2023 16:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments