Mesto koje godišnje sme da poseti samo 1.000 ljudi!

30/06/2017 12:29

Mesto koje godišnje sme da poseti samo 1.000 ljudi!

Toliko je lepih, skrivenih i malo poznatih mesta na svetu, među kojima se nalazi i jedno ostrvo u Mediteranskom moru.

U pitanju je ostrvo Montekristo koje uopšte nije lako posetiti! Naime, kada je 2008. godine otvoreno za javnost objavljeno je i da na njegovo tlo sme da se iskrca samo 1.000 turista u toku jedne godine.

Turistička tura traje 6 sati, a radoznali posetioci za to vreme mogu da posete Kraljevsku vilu iz 19. veka, botaničku baštu, Prirodnjački muzej i prošetaju trima stazama po ostrvu.

U ovom prirodnom rezervatu možete videti i pojedine retke ili ugrožene vrste biljnog i životinjskog sveta, i uživati u miru i tišini.

Aktivnosti poput plivanja, pecanja, kampovanja ili noćenja su zabranjene.

Legenda o skrivenom blagu

Ostrvo je u 19. veku slavnim učinio veliki francuski pisac Aleksandar Dima, koji u svom romanu “Grof Monte Kristo” spominje legendu o zakopanom blagu i navodi da ga je tamo lično sakrio Crvenobradi.

Iako legenda i dalje živi, ljudi danas dolaze da posete Montekristo iz drugih razloga: da uživaju u nezaboravnom pogledu na more i jedinstvenom živom svetu ostrva.

Cena posete ovom nacionalnom parku u Toskanskom arhipelagu iznosi 50 evra po osobi, a lista čekanja je prilično duga. Ukoliko se, na primer, prijavite sada, najverovatnije ćete na dozvolu morati da čekate do leta 2019. godine.

30/06/2017 12:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments