Šta nas očekuje u periodu vladavine Vage?

23/09/2016 10:12

Šta nas očekuje u periodu vladavine Vage?

Period vladavine Vage traje od 23. septembra do 22. oktobra, a biće obeležen različitim dešavanjima koja neće zaobići ni jedan horoskopski znak.

Pogledajte šta možete da očekujete u narednom periodu – periodu vladavine Vage:

ovanOvan (21. mart – 20. april)

Posao

Početak perioda je prilično konfuzan, ali već posle 27. septembra, kada vaš vladar Mars uđe u znak Jarca, poslovne okolnosti počinju da se menjaju na bolje. Konačno se stiču uslovi za realizaciju povoljnih poslovnih rešenja. Ali, finansijska situacija je i dalje nestabilna, a mogli bi da vas iznenade i neplanirani troškovi. Nakon ulaska u znak Jarca, Mars će se naći u nezahvalnom aspektu sa Jupiterom koji često dovodi do situacija u kojima se krše pravila. Izbegavajte rizične transakcije i aktivnosti koje bi mogle da vas dovedu u nezaahvalan položaj i naruše vašu reputaciju. Postoje naznake da tokom ovog perioda zbog lakovernosti lako možete da postanete žrtva nekog prodavca magle. Imajte na umu da vaš poslovni uspeh ne zavisi samo od planetarnih aspekata, već i od detaljne analize i procene situacije, kao i od svakodnevnog , marljivog rada. Pokušajte da se sada ne zadužujete, da ne uzimate kredite i pozajmice ako to nije neophodno. U suprotnom, mogući problemi sa otplatom dugova.

Ljubav

Na samom početku jeseni, Venera, vaš vladar sedmog polja menja znak i ulazi u kadentnu Škorpiju. Ako ste u stabilnoj dugoj vezi, ovo bi mogao da bude period u kome ćete poželeti da promenite svoj status. Takvu želju, pojačaće vatreni Mars koji sekstilom podupire Venerine težnje ka promeni i trudi se da ubrza sva dešavanja. Ukoliko ste slobodni, moguća je obnova neke stare emotivne veze. Verovatno je u pitanju osoba iz prošlosti sa kojom ste iz nekih razloga naglo i burno prekinuli ljubavnu idilu. Ako želite da nekoj staroj ljubavi date novu šansu, imaćete priliku za to. Kako je Jupiter sa Suncem dominanatan u polju partnerstva moguće da sve krene prilično brzo, pogotovo ako ste se u međuvremenu promenili i shvatili da partnera nije moguće menjati već samo svoj stav prema situaciji i okolnostima. Onima koji su već u braku, slede novi izazovi i iskušenja. Kao i na sve druge znakove, Venera u padu, u Škorpiji i na vas utiče u onoj meri u kojoj je aktivna u vašoj natalnoj karti.

Zdravlje

Merkurov okret u polju bolesti ukazuje na potrebu kontrole hroničnih bolesti. Obratite posebnu pažnju na prevenciju. Ne zanemarujte simptome upozorenja.

bikBik (21. april – 20. maj)

Posao

Ukoliko ste nameravali da punom parom krenete u nove projekte, moraćete da se strpite još malo. Venera, vladar vašeg znaka ulazi u Škorpiju na samom početku perioda, a pošto je ovo kadentan položaj, sva poslovna dešavanja gube na snazi. Šanse za nove poslovne uspehe postaju slabije i teže ostvarive. Dobar aspekt sa Marsom donekle olakšava situaciju, ali nikako u potpunosti. Sa druge strane, Saturn kao vladar karijere, u povoljnom aspektu sa Jupiterom pruža mogućnost prevazilaženja problematičnih aspekata, ali svejedno slabiju nego što biste želeli. Složene međuplanetarne konfiguracije dodatno se komplikuju jer se sa početkom jeseni podudara Merkurov okret i prelazak u direktan hod. To praktično znači da je neophodno menjati neke loše dogovore i konsolidovati sve ostale, ali po novim pravilima.

Ljubav

Ako ste u braku izbegavajte sukobe, ako ni zbog čega drugog, ono zbog jakog položaja Marsa koji vlada vašim poljem partnerstva. Partner će biti svadljiv, hirovit i nepromišljen. Možete ga definisati kao tvrdoglavog i sebičnog. U ovom periodu mogle bi da mu se omaknu teške reči, iako tako stvarno ne misli, ali jednom izgovoreno ne može se povući. Ukoliko imate paralelnu vezu, čuvajte se, jer postoji opasnost da sve izađe na videlo. Ako ste slobodni bićete u prilici da obnovite veze sa osobama koje su u prošlosti imale posebno mesto u vašem srcu. Postoji mogućnost da zbog promenjenih životnih okolnosti vaš odnos bude sada bude mnogo bolji nego ranije. Bićete spremni da se prilagodite jedno drugom na nov i sasvim svež način. Mladi će imati dovoljno šansi da se prepuste provodu i zabavi, a moguće su i strastvene veze bazirane na jakoj telesnoj privlačnosti. Važno je da se čuvate neželjenih posledica i da ne očekujete previše. Pratite svoj unutrašnji glas i uživajte. Zvezde su na vašoj strani.

Zdravlje

Precenjujete svoju snagu. Neophodan vam je odmor. Ukoliko malo ne usporite ritam, mogući problemi sa povredama, glavom ali i sa stomakom, jetrom i krvnom slikom. Nervoza će uzeti danak.

blizanciBlizanci (21. maj – 20. jun)

Posao

Očekuju vas brojna dešavanja u vašem polju imovine i porodice. Merkur, vaša vladajuća planeta pravi okret i kreće direktnim hodom, pa ćete sada biti u prilici da ispravite greške koje ste napravili tokom njegovog retrogradnog kretanja. Budući da vaš vladar govori o ulaganju energije upravo u ovo polje rezultati neće izostati. Ako ste nezaposleni, bićete u prilici da nađete zanimljiv posao, ali ne na duži rok. Fokusirajte se na ponude koje vam u potpunosti odgovaraju. U ovom periodu nećete tačno znati šta kako treba da uradite, ali to vam neće smetati da vredno radite i da budete inicijator poslova koji su vezani za neke detalje. Važno vam je da posao kojim se bavite radite s ljubavlju, a ako toga nema, gubite volju. Ukoliko ste zaposleni, bićete u prilici da svima pokažete svoje sposobnosti. Neki ljudi iz vašeg okruženja neće na to gledati blagonaklono, pa su moguće neprijatne situacije kao i konflikti na radnom mestu. Srećom, imate podršku šefova, pa će i vaša ambicija rasti. Osobe na položaju imaće probleme sa radnicima. Ukoliko tražite posao najpre ćete ga naći u oblasti finasija, računovodstva, osiguranja, administrativne delatnosti. Ali i estetike, medicine i poslova vezanih za socijalne ustanove.

Ljubav

Naglašen je sukob između obaveza i emotivnog života. Vladar sedmog polja, Jupiter u Vagi traži da se iskažete na oba polja, a da pritom budete ozbiljni što vama najmanje pogoduje. Moraćete da tražite kompromisno rešenje. Nemogućnost da postignete balans rezultovaće sukobom sa partnerom i mogućim prekidom. Mada zbog toga nećete previše patiti jer je na vidiku nova kombinacija. Ako idete na poslovni put šarmantna i strasna osoba ostaviće na vas snažan utisak. Moguće je, takođe, da doživite romasu sa nekim poslovnim partnerom. Oni koji su u braku učvrstiće odnos kroz zajednički posao i prevazići nesporazume iz prethodnog perioda. Evociraće se uspomene a time i povećati šansa za zbližavanjem i bliskijim kontaktom što će prijati i jednom i drugom. Ako nemate šansu da sa svojim partnerom radite nešto zajedno, a nesporazumi su očigledni i snažni, onda je stvorite. To je najbolji način za stabilizovanje veze.

Zdravlje

Konstantna napetost vaš je najveći neprijatelj. Obratite pažnju na svoje telo, pazite kako sedite, gde i koliko spavate. Proverite da li ima tehničkog zračenja blizu vašeg kreveta. Ne preterujte s poslom.

rakRak (21. jun – 22. jul)

Posao

Ako ne radite posao iz ljubavi, ako ne volite ono što radite došlo je vreme da preispitate sami sebe, u suprotnom će posao ispitati vas. Mars koji upravlja vašim poljem karijere, ulaskom u znak Jarca, vaš sedmi znak, nateraće vas da se dobro zamislite nad pitanjem koliko ste uspešni i da li ste u stanju da održite korak sa potrebama tekućeg posla. Konfuzija i nered u vašem poslovnom životu nestaće posle 27. septembra, a haotično stanje zameniće novouspostavljeni red. Kriza na finasijskom planu se nastavlja kao i borba da se do novca dođe. Ukoliko vam neko nešto duguje, podsetite ga da su rokovi za vraćanje odavno istekli. Ako vi nekome dugujete veću svotu novca, potrudite se da smanjite barem deo duga ili da napravite novi aranžman. Novac kasni, ali će ipak stići. Generalno, situacija se popravlja ali do rešenja problema stižete uz veliku muku, nakon niza kriznih dešavanja.

Ljubav

U ovom periodu ćete zaista uživati u svim blagodetima ljubavi. Ovo je vreme kada možete prevazići probleme, zato se potrudite da učinite sve što od vas zavisi kako biste popravili kvalitet odnosa. Naravno, ne očekujte čuda, imajte uvek na umu da sve što je lepo ima kraj. Svaka veza je puna uspona i padova, ali ako se problemi rešavaju na vreme, može i da potraje. Ljubav, iskrenost i posvećenost partneru, samo su neki od faktora koji doprinose trajnosti. Već početkom perioda, bićete u prilici da se zapitate kako bi vaš odnos trebalo da funkcioniše. Vaš vladar polja parterstva, Saturn, zahteva stroge dogovore. Ako ste ženskog pola, obratite pažnju na to sa kim ulazite u vezu jer ono što sada vidite samo je projekcija vaših snova i ideala. Mlade osobe mogu da se suoče sa neplaniranom trudnoćom, nakon čega sledi strah i kajanje. Oni malo stariji biće u dilemi da li je pravo vreme za stvaranje porodice. Oni koji su vanbračnim vezama biće u situaciji da biraju između dve mogućnosti. Već polovinom meseca sledi svođenje računa i pravljenje kompromisa.

Zdravlje

Budite vrlo, vrlo oprezni u saobraćaju jer je to najosetljivije područje gde može doći i do povreda ekstremitata. Moguće su prehlade, upale i virusne infekcije koje mogu delovati na srce.

lavLav (23. jul – 22. avgust)

Posao

Vreme je za svođenje računa, naročito za one koji se bave privatnim poslom. Mogući sukobi zbog kontrola, inspekcija i finansija. Ako očekujete da neko uloži novac u biznis koji planirate, poželjno je da budućim partnerima blagovremeno predočite sve mogućnosti razvoja, kao i eventualna ograničenja. Jer, čak i mala greška u proceni mogla bi da dovede do manjeg ili većeg gubitka. U odnosu prema poslovnim partnerima držite se pravila – što poseješ to ćeš i požnjeti. Prekontrolišite knjige i knjigovođe ako ste privatnik jer zbog grešaka koje se nehotice mogu provući možete doći u situaciju da plaćate kazne i pokvarite odnose koji su inače dobri. Nemojte dozvoliti kolegama da se previše mešaju u vaše poslove i stvari koje ih se ne tiču. Pazite šta kome pričate, izbegavajte tračarenje. Početkom meseca mogući su problemi zbog dokumenata i pogrešno protumačenih informacija. Odličan period za one koji se bave pisanjem ili vode neke sudske procese. Novca će biti dovoljno početkom meseca ali biće i prilika za trošenje.

Ljubav

Svaki razgovor sada se može pretvoriti u raspravu ili sukob mišljenja, pa bi bilo dobro da dobro izvagate svoje reči kako se kasnije ne biste kajali. Ukoliko se dogodi da u žaru rasprave kažete i nešto što ne mislite, potrudite se da odmah ispravite grešku. Oni koji imaju loše aspekte u natalnoj karti imaće priliku i vreme da konačno preurede život po svojoj želji.

Idealno je vreme za velike životne promene, kao i za selidbu. Neki će stvarati porodicu, neki će iz nje otići. Kod većine mladih parova koji sada planiraju zajednički život biće protivljenja jednog od roditelja, pa su moguće svađe i sukobi. Oni koji već žive u bračnoj zajednici mogli bi da imaju probleme sa roditeljima zbog preteranog uplitanja u njihov život. Učinite sve što je u vašoj moći da mirno prevaziđete kritične situacije, a ukoliko dođe do sukoba, potražite kompromisno rešenje.

Zdravlje

Ne čekajte da se razbolite, pa da tek onda mislite o zdravlju. Na zanemarujte redovne kontrole. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi. Ako ste pod stresom, više boravite u prirodi i slušajte muziku za opuštanje.

devicaDevica (23. avgust – 22. septembar)

Posao

Postoji tendencija da se iscrpljujete, pogotovu ako radite posao koji ne volite. Pozitivan stav vam može pomoći da prevaziđete fizičku slabost i ojačate motivaciju. Ako želite da budete uspešniji, usredsredite se na posao i ne dozvolite da vas bilo ko ili bilo šta ometa u ostvarenju ciljeva. Ne opterećujte se nevažnim detaljima i preduzmite sve neophodne mere koje mogu dovesti do poboljšanja uslova rada i bolje efikasnosti. Sredite svoj radni prostor i napravite listu prioriteta. Ne odlažite poslove koje morate da odradite. Ukoliko imate previše obaveza, potražite pomoć sa strane. Izbegavajte svađe i rasprave koje nikud ne vode, zavrnite rukave i prionite na posao. Početkom meseca mogući sukobi sa nadređenima i kolegama. Probleme rešavajte postepeno.

Finansijska situacija se popravlja od 1. oktobra kada se u vašem polju novca pojavljuje mlad mesec. Nezaposleni će biti u prilici da nađu dobar posao na duži rok.

Ljubav

Posle 22. septembra i povratka Merkura, vaše vladajuće planete u direktno kretanje, dolazi do poboljšanja na emotivnom planu. Ovo je period iskupljenja i vraćanja sebi. Dok neki pripadnici znaka samo maštaju o nemogućoj ljubavi, oni realniji koji čvrsto stoje na zemlji potrudiće se da svoje snove i ostvare. Početak narednog meseca biće obeležen optimizmom, velikim idealima i romantičnim snovima. Biće prilika za nova poznastva. Ako ste po prirodi nerealni sanjar, izbegavajte virtuelne veze jer će vam oduzeti mnogo vremena, ali vas neće učiniti srećnim. Moguće je da početkom oktobra fatalan susret sa vašom srodnom dušom doživite u prevozu, na izletu ili putu. Takođe, postoji mogućnost za nova zanimljiva poznanstva preko posla ili zahvaljujući kolegama. Budite otvoreni za nove kontakte, verujte u ljubav. Moguć nezaboravan flert, a možda i nešto ozbiljnije sa osobom koja nije odavde.

Zdravlje

Ako se pojave bilo kakvi zdravstveni problemi, to će biti zbog nezdravih navika ili loše dijete. Svaki vid preterivanja u bilo čemu na zdravlje deluje problematično.

vagaVaga (23. septembar – 22. oktobar)

Posao

Krajem septembra Jupiter je u vašem znaku, u sekstilu sa Saturnom koji se trenutno nalazi u Strelcu. U isto vreme, Mars ulazi u znak Jarca i formira kvadrat Jupiterom, što u prevodu znači da vas očekuje težak period. Venera, prirodni vladar kuće novca, u kadentnom položaju ukazuje na troškove. Ako nameravate da investirate novac u privatan posao, dobro izvagajte vaš finansijski potencijal jer ćete imati tendenciju da trošite preko svojih mogućnosti. Zaboravite na kredite ili bilo kakve pozajmice, jer ćete kasnije imati probleme oko otplate. Situacija na radnom mestu biće mirna i harmonična. Dobri odnosi sa šefovima i saradnicima podsticajno deluju na vaš radni elan. Ako ste nezaposleni, postoji mogućnost da tokom ovog perioda lako nađete posao po vašoj meri. Tražite ga u sferi putovanja, izvoza-uvoza, spoljne trgovine, špedicije i avio-transporta. Takođe je odličan period za pohađanje kurseva i unapređenje u obrazovanju. Sve što sada naučite biće vam od velike koristi u budućnosti. Izbegavajte prevelike troškove.

Ljubav

Mars u sekstilu sa Venerom uzburkaće vaše emocije, a ako ste slobodni, spremite se za iznenađenja. Razne kombinacije su u igri, a jedna od njih vezana je za posao ili kolege. Bilo kako bilo, svideće vam se neko ko će vam možda biti nedostižan zbog velike razlike u vaspitanju, obrazovanju ili društvenom statusu. Kako ste navikli da se stvari odvijaju onako kako ih sami organizujete, mogući su problemi već u startu, jer ćete nesigurnost skrivati temperamentnim istupanjem i agresivnim nametanjem svoje volje. Pazite da takvim ponašanjem tu osobu ne oterate od sebe pre nego što bilo šta počne. Budite odmereni i ljubazni, a eventualne probleme rešavajte otvorenim razgovorom. Dobar aspekt Venere i Marsa ukazuje na mogućnost trajne, harmonične veze. Ukoliko se partner ne dopada vašim roditeljima, moraćete da balansirate i pravite kompromise. Ako ste u braku, pritisak i obaveze, naročito prvoj dekadi znaka, delovaće neizdrživo. Odložite konačnu odluku o eventualnom razdvajanju.

Zdravlje

Budite oprezni u saobraćaju, moguć je gubitak kontrole zbog šljunka na putu. Čuvajte se povreda i sukoba u afektu.

Moguće kazne zbog nepoštovanja pravila. Nervna iscrpljenost, upale žučne kese, išijas.

skorpijaŠkorpija (23. oktobar – 22. novembar)

Posao

Početak meseca mogao bi da bude prilično naporan. Mars ulazi u treće polje, ubrzava dešavanja i podiže tenzije, pa u zavisnosti od natalnih pozicija možete različito ragovati. Puni ste energije, ali morate da se potrudite da je pravilno kanališete. U ovakvoj situaciji to je najlakše kroz rad. Probudite se i krenite u akciju. Ako vam nešto ne ide od ruke, budite uporni. Pazite šta pričate, ne ulazite u konflikte jer svaki razgovor može da se pretvori u sukob. Fokusirajte se na ono što radite ma šta da je u pitanju, i rezultati će stići.

Moguće je da neki pripadnici ovog znaka budu tokom ovog perioda suviše oštri, jer sve što su danima potiskivali i skrivali sada će pod uticajem sekstila Jupitera i Saturna izbiti na videlo. Nažalost, ovo će se odraziti više na porodicu i dom nego u drugim oblastima. Tokom oktobra i kasnije možete očekivati poboljšanje finansijske situacije, naročito ako se bavite trgovinom, prevozom, sitnim zanatima ili radite u sferi komunikacija i posredovanja. Najteže će biti onima koji se bave privatnim poslom. Ukoliko ste nezaposleni ili želite da promenite posao, novo zaposlenje tražite u sferi komisione trgovine, osiguranja, obezbeđenja ili u delatnostima vezanim za poresku službu, posrednišvo, menadžment i saobraćaj.

Ljubav

Tokom celog perioda biće naglašena emocionalna napetost koju karakteriše nekotrolisani unutrašnji bes. Imate utisak da su vam drugi krivi za sve. Bilo bi dobro da preispitate svoje ponašanje i stavove i da dozvolite drugima da imaju svoje mišljenje. Unutar porodice su mogući konflikti sa ocem, suprugom ili nekom drugom dominatnom figurom. Postoji mogućnost gubljenja takta i reakcija u afektu. Potrudite se da čak i u kritičnim situacijama sačuvate samokontrolu. Ako ste u braku, teško ćete se uskladiti ako niste spremni na kompromise, a partnerova preosetljivost vam može ići na živce. Ili predstava koju igra za javnost. Imajte na umu da su sve to samo vaše projekcije. Ako ste dugo u vezi, moguće je da se konačno odlučite za brak i proširenje porodice. U tom slučaju, potrudite se da na vreme obezbedite krov nad glavom, ali nikako u zajednici sa roditeljima. Ukoliko ste sami, bićete u prilici da upoznate neku izuzetno intrigantnu osobu koju je sama sudbina dovela na vaš put.

Zdravlje

Mogući kašalj ili problemi sa bolovima u grlu. Čuvajte se infekcija i virusnih obolenja. Budite pažljivi u saobraćaju, naročito prilikom noćnih vožnji.

strelacStrelac (23. novembar – 21. decembar)

Posao

Neočekivani preokreti i nove mogućnosti za preduzetništvo i ravoj poslovnih aktivnosti daju vam nadu da je sa Jupiterovom promenom znaka napokon nešto krenulo napred i u vašem životu. Ipak, ne očekujte da se situacija promeni preko noći. Prve naznake poboljšanja osetićete krajem prve nedelje oktobra.

Iskoristite šanse koje vam se nude, ali ne očekujte da će uslovi poslovanja ostati isti. Pazite šta potpisujete, tri puta pročitajte pre nego što nešto stavite svoj paraf. Polje komunikacija, informacija i kontakata sada je najugroženije. Neke stvari ćete morati da ponovite više puta pre nego što ih dovedete u red. Tokom ovog perioda lako ćete uspostavljati nove kontakte i bićete veoma popularni među kolegama. Početkom meseca finansijska situacija biće nategnuta, ali uspećete da rešite probleme zahvaljujući velikodušnim “donacijama” prijatelja. Sve u svemu, nema razloga za veliku zabrinutost. Ako ste nezaposleni, posao tražite u sferi rada sa komjuterima, kao i u delatnostima vezanim za estetiku, kozmetiku, dizajn, dekoraciju.

Ljubav

Idealan period za romasu, ljubav, ali ne i za brak. Ako ste u dugoj vezi, početkom meseca obradovaće vas neke lepe vesti vezane za budućnost i stvaranje porodičnog gnezda. Sa partnerom ćete se dobro slagati i praviti planove za zajednički život. Budući da vam još nije jasno gde ćete stanovati, prilika za rešenje ovog problema pojaviće se neočekivano polovinom oktobra i time otvoriti put ka životu udvoje. Oni koji su već u braku, mogli bi da se suoče sa pojačanom ljubomorom partnera. Svađe oko beznačajnih pitanja i želja za prevlašću uneće teskobnu atmosferu u dom i porodicu. Ako tako nastavite, nemojte da se iznenadite ako vas partner iznenada napusti polovinom oktobra. Slobodnim pripadnicima ovog znaka predstoji nezaboravna romansa kao sa filma. Naglašene su strasti, a događanja nepredvidiva. Gde ćete se probuditi na kraju perioda, nemoguće je predvideti. Budite oprezni, nije sve uvek lepo kao što se čini na početku veze.

Zdravlje

Zdravlje vam je nestabilno već duže vreme. Ukoliko patite od neke horonične bolesti, raspitajte se o alternativnim metodama lečenja. Pazite na ishranu, više se krećite.

jaracJarac (22. decembar – 19. januar)

Posao

Promena radnog mesta koja je već bila nagoveštena ulaskom Jupitera u znak karijere, od početka oktobra, zbog mladog Meseca u polju posla, dobija jasnije okvire. Neočekivani problemi se uvećavaju, a kašnjenje plate sa dugovima koji se gomilaju teraju vas da što pre rešite probleme i donesete važnu odluku. Ipak, nema razloga ze preteranu sekiraciju. Svako zlo sa sobom nosi i nešto dobro, a ukoliko ste dugo radili i pritom bili nezadovoljni, trenutne nepovoljne okolnosti će vas sada primorati da napustite posao koji vam samo stvara probleme i da preuzmete sudbinu u svoje ruke. Možda posle dugug razmišljanja odlučite da pokrenete sopstveni biznis i budete sam svoj gazda.

Ako ste nezaposleni, partner vam donosi glas o slobodnom radnom mestu. Moguće je da se radi o nekom veoma zanimljivom projektu na nekoliko meseci, što vam u ovom periodu odgovara. Na novom poslu imaćete priliku da istražite svoje mogućnosti i da otkrijete koliko ste sposobni za samostalan rad.

Ljubav

Pripadnicima ovog znaka koji su u braku ljubav će uglavnom kvariti finansijski problemi, kao i stresovi sa posla. Kako će novac biti problem i kod jednog i kod drugog, svađe su neminovne, a uzajamna optuživanja za nesposobnost pojačaće nerazumevanje i neprijateljstvo. Srećom, situacija će se ubrzo smiriti, a serije svađa i pretnji rastankom završavaće se strastvenim pomirenjem u krevetu. U ovom periodu naglašen je položaj Venere u jedanestom polju, pa bi bilo dobro da postavite jasnu granicu između prijateljstva i igre zavođenja.

Ako ste slobodni, moguće je da ćete tokom ovog perioda upoznati osobu o kakvoj ste maštali. Fatalni susret može da se dogodi na bilo kom mestu. Osobe koje su u stabilnim vezama očekuje novi korak napred. Ipak, sačekajte sa odlukom o zajedničkom životu. Povoljan period za takve promene počinje nakon 7. oktobra, kada Merkur uđe u znak Vage. Svi dogovori postignuti u prvoj polovini meseca lako mogu da se promene zbog okolnosti koje nije moguće kontrolisati.

Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom kao i tendencija dobijanja na težini. Ako ne smanjite porcije, vaša figura će se brzo zaobliti, a sa viškom kilograma idu i kardiovaskularni problemi.

vodolijaVodolija (20. januar – 19. februar)

Posao

Nije baš pametno da se mnogo hvalite i “filozofirate” o uspehu do početka oktobra meseca, iako ste na neki način zaštićeni. Osoba na položaju analiziraće svaki vašt gest i znanje kojim raspolažete pa bi hvalisavost mogla skupo da vas košta.

Sve teže vam padaju razne vrste ograničenja, a temperamentno istupanje samo će vam dodatno iskomplikovati život. Bilo bi bolje da nezadovoljstvo, negodovanje i bunt kanališete kroz neki krativan rad. Ne brinite, ovo je samo prolazan period. Možda vam trenutno sve deluje teško, ali ako na trenutne probleme gledate kao na nešto prolazno, lakše ćete podneti početak meseca kada sve ide naopako. Ulazak u nove poslovno-partnerske odnose se ne preporučuje do kraja perioda. Pre nego što bilo šta odlučite, dobro procenite nove ponude i izvodljivost novih projekata. Budite realni, ne zalećite se. Sve važne odluke odložite za kasnije, a ovaj period iskoristite da dovršite ono što ste započeli. Napravite veliko unutrašnje i spoljašnje spremanje. Ako radite u vojsci, proizvodnji, građevinskoj industriji, možete da se nadate boljoj poziciji.

Ljubav

Slobodni pripadnici ovog znaka mogli bi da upoznaju neku intrigantnu osobu preko posla. Ovo jeste mesec za ljubav, a u svim novim vezama presudnu ulogu imaće “hemija” i neverovatna fizička privlačnost i borba za preuzimanje dominacije. Moguće je nerazumevanje u verbalnoj komunikaciji, ali i savršen sklad kada se ćuti. Uživajte i ne pokušavajte da vezu stavite u dobro poznate kalupe. Ako ste u braku, moguće su svađe zbog dece, novca, ili zbog stalnih partnerovih provokacija. Pazite šta govorite, jer biste lako mogli da kažete i nešto što bi vašeg partnera moglo mnogo da pogodi i da vam to nikada ne oprosti.

Ako su deca odrasla, jedno od njih može dobiti posao, a vi odahnuti bar nakratko u vezi sa troškovima koji su stalno prisutni.

Parovi koji su u dužoj vezi moraće da preispitaju vrednosti koje zastupaju, šta je važno njima lično i šta čine za dobrobit zajednice. Ako je vaša veza već dugo bila u krizi, sada bi konačno mogla da se nađe na prekretnici. Ono što se odlagalo sada dobija jasno vidljivu formu i znaćete šta dalje.

Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Posle napornog rada odvojite malo vremena za rekreaciju i opuštanje. Menjajte loše navike.

ribeRibe (20. februar – 20. mart)

Posao

Ukoliko se bavite privatnim biznisom i već dugo jedva sastavljate kraj sa krajem, vreme je da krenete u reorganizaciju poslovanja u skladu sa onim što vaš vladar Jupiter zahteva od vas. Ako nema drugog rešenja, bolje da stavite ključ u bravu i da se ne zaglibljujete još više. Zbog stalne kontrole nadređenih ali i oslabljene koncentracije, tokom ovog perioda mnogi će biti na ivici “pucanja”. Pošto svaki razgovor vrlo lako može da preraste u sukob mišljenja, najbolje bi bilo da se suzdržite i ne ulazite u raspravu. U ćutanju je sigurnost. Previše radite, ali i volite da trošite, pa vam to daje snagu da istrajete.

Ukoliko ste nezaposleni, pažljivo proučite sve poslovne ponude i ne uzimajte sve zdravo za gotovo. Ovaj period nije povoljan za širenje poslovnih veza i nove kontakte. Sav trud se uglavnom svodi na nesigurne dogovore. Uspeh mogu da očekuju samo oni koji “prodaju maglu”, učestvuju u prezentacijama, na aukcijama ili organizuju razne kurseve i radionice za usavršavanje. Sreća se smeši i onima koji rade u industriji mode i zabave kao i umetnicima.

Ljubav

Na emotivnoj ste prekretnici bilo da ste sami, u vezi ili braku. Vaš vladar Jupiter napokon je izašao iz sedmog polja i otvorio nove mogućnosti. Iznenadiće vas strasti koje se neočekivano bude, potreba da nekoga osvojite i budete osvojeni, želja da se probudite iz učmalosti i ponovo osetite snagu ljubavi. Osoba puna samopouzdanja, magnetski privlačna, uporna i odlučna neće odustati dok vas ne osvoji. Ona je strpljiva, a vreme joj ide u prilog. Dajte joj šansu ako ste sami. Ako niste, može da se dogodi da iznenadna bura prodrma vaš tradicionalni sistem vrednosti, čak i ako niste nameravali da išta menjate. Na raskrsnici ste između starog i novog, a vreme će presuditi kuda ćete dalje. Osobe koje su u braku mogu se rastati ako to njihova natalna karta podržava. Moguće su selidbe i promene mesta boravka. U svakom slučaju polje doma i porodice biće na vetrometini. Očekujte neočekivano.

Zdravlje

Vaš mozak radi velikom brzinom i stvara napetost i nervozu. Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave. Striktno poštujte saobraćajna pravila i nigde ne žurite. Bolje da kasnite pola sata nego pnekoliko meseci.

Izvor: Novosti.rs

23/09/2016 10:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments