Izložba radova “Reciklart 2014” u petak

15/01/2015 14:00

Izložba radova “Reciklart 2014” u petak

U petak 16. januara u 18 časova otvara se izložba radova koji su nastali u okviru projekta “Reciklart 2014” realizovanog od strane Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu i Inkluzivno kreativnog centra SOŠO “Milan Petrović”.

akademija nsRadovi projekta “Reciklart”, koji je edukativno-teorijsko-praktičnog karaktera, biće izloženi u Multimedijalnom centru akademije umetnosti u Novom Sadu. U trajanju od 10 dana, od 24. novembra do 5. decembra 2014. godine, ova radionica bila je posvećena ručnom pravljenju papira.

U okviru projekta učesnici su radili na seriji umetničkih slika (14 slika formara 100x100cm) gde su mogli da se kreativno izraze i eksperimentišu sa izrađenim papirom u kombinaciji sa različizim tehnikama likovne umetnosti (akvarel, flomasteri, pasteli, grafit…). Studenti Likovnog departmana Akademije umetnosti podelili su svoje znanje i iskustvo sa osobama sa posebnim potrebama, pa su kroz međusobnu saradnju stvorili radove koji će se naći na izložbi 16. januara.

Departman likovnih umetnosti i Inkluzivno kreativni centar SOŠO “Milan Petrović” kroz ovu saradnju doprineli su – dodatnoj edukaciji, inkluzivnom procesu kroz rad studenata sa osobama sa posebnim potrebama, prepoznavanju i razvijanju humanog aspekta umetnosti, unapredili su uslove života osoba sa mentalnom ometenošću, a podigli su i ekološku svest.

15/01/2015 14:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments