Festival evropske studentske animacije – FESA uskoro počinje!

10/08/2017 14:15

Festival evropske studentske animacije – FESA uskoro počinje!

Šesti po redu Festival evropske studentske animacije – FESA, šesti biće održan 26. i 27. avgusta u Velikom barutnom magacinu na Donjem gradu, najavilo je Javno preduzeće “Beogradska tvrđava”.

Ovogodišnja tema Festivala jeste „Ritam (oko nas i u nama)“, u najširem smislu. Program će biti ispunjen studentskim animiranim filmovima, podeljenim u pet festivalskih kategorija:

  1. filmovi do 5 minuta;
  2. filmovi od 5 do 30 minuta;
  3. eksperimentalni animirani film;
  4. reklamni film ili muzički spot;
  5. film za decu

Festival je takmičarskog karaktera, a osim nagrade za najbolji animirani film, biće dodeljena i nagrada za najbolju animacijsku tehniku, a biće uručene i specijalne diplome za svaku od pet kategorija.

U okviru festivala dodeljuje se i nagrada SAE instituta Beograd – od tromesečni kurs kompjuterske animacije, za studente koji žive u Beogradu.

Cilj Festivala, koji se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Beograda, jeste promocija umetnosti animacije evropskih zemalja, međunarodna saradnja i razmena iskustava, kao i stvaranje uslova koji će omogućiti mladim generacijama da iznađu nove koncepte i tehnike.

Izvor: www.beogradskatvrdjava.co.rs

10/08/2017 14:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments