Vodič za roditelje do kvalitetnijeg školovanja i boljeg posla. Knjiga i video seminar “(Ne)obrazovanje za vaše dete”

11/12/2020 15:16

Vodič za roditelje do kvalitetnijeg školovanja i boljeg posla. Knjiga i video seminar “(Ne)obrazovanje za vaše dete”

„Mi smo izbori koje pravimo”. To znači da izbor obrazovanja za nas i naše dete definiše našu budućnost. U 21. veku nas ne definiše toliko škola ili fakultet koji smo odabrali, već izbor dodatne edukacije (obuke, kursevi)!

Centralna tema knjige „(Ne)obrazovanje za vaše dete” su načini izbora relevantne kombinacije formalnog i dodatnog obrazovanja koje za rezultat ima uspešan život u narednim decenijama, primeren sopstvenim željama, potrebama i mogućnostima.

Knjiga ima za cilj da jednostavno i u sažetom obliku upozna roditelje šta je sve važno znati i na koji način je moguće razmišljati da bi se iskoristile aktuelne prednosti odabira različitih tipova formalnog i neformalnog školovanja.

Naručite knjigu i video seminar „(Ne)obrazovanje za vaše dete” 

Kome je namenjena ova knjiga?

Tematika ove knjige se primarno odnosi na probleme odabira klasičnog i dodatnog školovanja učenika završnih razreda osnovne škole, učenika srednjih škola i studenata. Napisana je na takav način da se primarno obraća roditeljima, ali je mogu čitati i deca.

Knjiga je namenjena i svima onima koji očekuju velike promene na poslu i tržištu rada, i kojima je potrebno celoživotno školovanje (a potrebno je svima) za napredovanje u životu i na poslu.

Šta ćete saznati iz knjige „(Ne)obrazovanje za vaše dete”?

 • Kako da prepoznamo kvalitetno obrazovanje?
 • Kako da odaberemo relevantno obrazovanje za nas?
 • Kako da iskoristimo pozitivne aspekte vaspitanja roditelja i izbegnemo negativne aspekte?
 • Kako da kvalitetnije učimo?
 • Kako da naučimo da brzo usvajamo i primenjujemo nova znanja?
 • Kako da brzo i temeljno unapredimo znanje iz naše oblasti koje direktno utiče na povećanje plata?
 • Kako da izaberemo putanju obrazovanja prema našim sklonostima, sposobnostima i interesovanjima?
 • Kako da se obrazujemo za bolje plaćene poslove u bilo kojoj oblasti?
 • Kako da se pripremimo za poslove budućnosti?

U knjizi se nalazi opis 25 alata i šablona za brzo i temeljno unapređenje usvajanja znanja i izbora relevantnog obrazovanja. Ovi alati mogu dati vama i vašoj deci novi kvalitet vašim radnim sposobnostima u promenljivom okruženju potreba za novim poslovima.

Zašto sam napisao ovu knjigu i kako?

Ova knjiga praktično predstavlja drugačiju perspektivu posmatranja obrazovanja u odnosu na knjigu „Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” (Link group, 2015., Dragan Varagić, Valentin Kuleto), koja ističe probleme sistema formalnog obrazovanja, načine rešavanja ovih problema, i korišćenje ovih saznanja da bi se došlo do posla.

Ispostavilo se da su najveću vrednost te knjige prepoznali roditelji dece koji su je koristili za bolje razumevanje vrsta edukacije i njihovih mogućnosti, zbog postizanja uspešne poslovne karijere dece. Jedan deo tih roditelja me je kontaktirao da ih lično posavetujem o mogućnostima odabira obrazovanja za konkretno dete.

Upravo to interesovanje roditelja za odabir načina obrazovanja koje je prilagođeno današnjim potrebama i mogućnostima bio mi je povod da napišem ovu knjigu.

U knjizi „(Ne)obrazovanje za vaše dete” prenosim svoju praksu i saznanja o uspešnim načinima edukacije koji direktno utiču na poboljšanje finansijske situacije i poboljšanje života. Osnovni motiv da napišem ovu knjigu je moje saznanje da ogromna većina roditelja ne prepoznaje značaj dodatnog školovanja za svoju decu (izvan sporta, stranih jezika, umetnosti i sl.).

Dodatno obrazovanje praktično definiše koji ćemo posao raditi i koliko ćemo biti zadovoljni u svom životu. Kada dođe vreme za upis, roditelji se veoma interesuju za izbor škole ili fakulteta („sezonsko” interesovanje), a o dodatnom neformalnom školovanju koje omogućuje brže i bolje zapošljavanje se uglavnom ne razmišlja.

Inicijalne reakcije na knjigu

Najčešći komentar kada sam samo pomenuo da pišem knjigu na temu odabira obrazovanja bio je – to je veoma važna tema i treba da postoje knjige na ovu temu. Knjigu je tokom pisanja čitalo preko 20 osoba: stručnjaci iz različitih oblasti u vezi sa tematikom knjige – školska i poslovna psihologija, pedagogija, upravljanje ljudskim resursima; tri redovna profesora, nastavnici, predavači. Većina stručnjaka su i roditelji, ali je knjigu inicijalno pročitalo i nekoliko roditelja koji nisu stručnjaci iz ovih oblasti.

Kako nisam specijalizovan za oblasti pedagogije, psihologije i upravljanja ljudskim resursima, bilo je veoma važno da dobijem stručno mišljenje i savete o knjizi od strane profesionalaca i stručnjaka iz ovih oblasti.

Sve osobe koje su pročitale knjigu se slažu da knjiga „(Ne)obrazovanje za vaše dete” daje praktične savete kako odabrati adekvatno obrazovanje, da je puna primera, da predstavlja zanimljive ideje i da može pomoći roditeljima u izboru kombinacije formalne i dodatne edukacije za svoje dete.

„Knjiga ‘(NE)Obrazovanje za vaše dete’ je zaista sveobuhvatno štivo koje načinje uvek aktuelne probleme obrazovanja i naglašava da su promene neophodne. Autor napominje da je današnje školstvo u velikoj meri birokratizovano i da zahteva reformu. Naglasak nije na osudi sistema, niti na nužnoj neophodnosti postojeće reforme obrazovanja. Ovo je predlog kako mi sami kao pojedinci možemo da promenino način razmišljanja o obrazovanju i da preduzmemo konkretne korake. Ova knjiga pruža novu perspektivu, ali pre svega gotove predloge i rešenja koja se mogu primeniti u praksi.”

Prof. dr Danijela Lalić
Redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu

Video seminar  „(Ne)obrazovanje za vaše dete”

Uz knjigu „(Ne)obrazovanje za vaše dete”, kao i u slučaju mojih prethodnih izdanja knjiga, dobija se istoimeni seminar u trajanju od 2 sata. Na seminaru se dodatno razjašnjavaju konkretni načini dolaska do relevantnog obrazovanja i unapređenja usvajanja znanja. Kroz obilje primera prikazan je način upotrebe alata (šablona) za izbor klasične i dodatne edukacije, i data su dodatna objašnjenja odgovora na pitanja predstavljenih u knjizi.

Video seminar  „(Ne)obrazovanje za vaše dete” se održava onlajn 15.12.2020. g. sa početkom u 17:30. Dostupan je za praćenje i postavljanje pitanja osobama koje uplate knjigu i seminar do njegovog samog početka. Onlajn seminar se ne mora pratiti tog datuma, obzirom da će snimak tog seminara biti dostupan onlajn kupcima knjige nekoliko dana nakon njegovog završetka.

Cena knjige i video seminara  „(Ne)obrazovanje za vaše dete” i specijalna ponuda

Do početka onlajn seminara 15.12.20020. u 17:30 cena knjige i video seminara je 2.100 din (2.550 din puna cena), ili 24 € (32 €  puna cena) inostranstvo. Troškovi dostave knjige su uključeni u cenu.

Posebna ponuda za prve kupce: Kupovinom knjige i seminara „(Ne)obrazovanje za vaše dete”, stičete pravo na dodatni popust od 600 din (5 €), ukucavanjem koda “neobrazovanje2020” (kupon).
Ponuda traje do 12.12.2020. u ponoć.

Naručite knjigu i video seminar „(Ne)obrazovanje za vaše dete” 

Napomena: Nakon vaše prijave dobićete uputstvo za plaćanje e-bankingom, poštom, PayPalom, ili preko firme (faktura). Knjigu i seminare možete naručiti iz bilo kog dela sveta.

Detalji o knjizi:

 • Broj strana: 142
 • Pismo: Latinica
 • Povez: Mek
 • Format: A5
 • Godina izdanja: 2020
 • Izdavač: www.draganvaragic.com

Slanje knjige „(Ne)obrazovanje za vaše dete” na adrese kupaca kreće od 09.12.2020.

U januaru 2021. godine knjige „(Ne)obrazovanje za vaše dete” i „Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” će biti dostupne u e-book verziji.

11/12/2020 15:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments