Počelo predlaganje kandidata za Svetosavsku nagradu

06/12/2016 10:26

Počelo predlaganje kandidata za Svetosavsku nagradu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otvorilo je mogućnost prijava kandidata za dodelu Svetosavske nagrade za 2016. godinu.

Javni poziv je upućen svim zainteresovanim obrazovno-vaspitnim ustanovama, strukovnim udruženjima, zajednicama škola, univerzitetima, obrazovno-naučnim institucijama, drugim pravnim i fizičkim licima koji mogu da predlože svoj kandidata za ovu nagradu.

svetosavska-nagrada-2016

Krajnji rok za dostavljanje predloga kandidata za Svetosavsku nagradu za 2016. godinu jer 5. januar 2017. godine.

Svetosavska nagrada je priznanje koje se dodeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-.vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Kao kandidati mogu biti predloženi:

  • učenici i učenice osnovnih i srednjih škola,
  • studenti i studentkinje svih nivoa studija,
  • zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika i visokoškolskim ustanovama,
  • ustanove (predđkolske, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove, ustanove učeničkog i studentskog standarda),
  • stručna društva i zajednice škola,
  • autori i autorke stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja,
  • pojedinci i pojedinke i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i posebno doprinose razvoju i unapređivanju prosvete i afirmaciji opštih i posebnih standarda postignuća (novinari, mediji, privredna društva, izdavačke organizacije, fondovi, zadužbine i drugi).

Više o konkursu nalazi se ovde.

Kriterijumi dodele Svetosavske nagrade nalaze se ovde.

06/12/2016 10:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments