Obavezno nošenje maski u školama!

03/08/2020 15:52

Obavezno nošenje maski u školama!

Kako ministar prosvete Mladen Šarčević navodi, u ovom momentu, niko sa sigurnošću ne može da kaže kako će izgledati nova školska godina.

Pre nekoliko dana ministar je za Blic izneo nekoliko modela koji uglavnom kombinuju redovnu i onlajn nastavu, ali je nedugo zatim predsednik države Aleksandar Vučić jasno rekao da „ne isključuje mogućnost kompletne onlajn nastave te da je zdravlje na prvom mestu“

Sigurna je za sad jedna stvar: đaci će u školama morati da nose maske, a za one koji ne budu nosili najavljene su kazne.

Za Tanjug Ministar Šarčević ističe: „Od septembra će disciplina u školama morati da bude mnogo stroža nego ranije, te će tako učenik za nenošenje maske prvo biti opomenut, zatim ukoren, a ukoliko nastavi da skida masku i suspendovan“.

  • donećemo posebna pravila i uredbu koja važe u vanrednim situacijama da učenik može biti suspendovan, jer ako bude češće skidao masku on bi ugrožavao bezbednost druge dece. Mere moraju da se poštuju– navodi ministar prosvete.

Kako dodaje, škole će za nastavnike i drugo osoblje nabaviti maske, a za učenike će to raditi roditelji. Preporuka ministra je da za decu nabave pamučne maske koje mogu da se peru i koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Početkom sledeće nedelje, kako je već najavljeno, Ministarstvo prosvete će kriznom štabu predstaviti nekoliko modela kako bi od 1. septembra mogla da izgleda nova školska godina. Naravno, sve će zavisiti i od toga kakva će tokom jeseni biti epidemiološka situacija u Srbiji.

Roditelji će biti u prilici da odaberu opciju po kojoj bi njihova deca nastavu pratila online, od kuće, jedino bi u školu bili obavezni da dođu da odgovaraju.

-Neki roditelji su uplašeni, ima i porodica u kojima je neko pozitivan na koronu, ima i onih sa drugim oboljenjima pa se plaše da će deca doneti virus iz škole– objašnjava Šarčević.

03/08/2020 15:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments