Novi Sad: Prijem studenata – laureata svetskih takmičenja

27/06/2016 09:38

Novi Sad: Prijem studenata – laureata svetskih takmičenja

U holu Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu održaće se svečani prijem studenata koji su ostvarili vrhunske rezultate na takmičenju iz robotike i takmičenju za harfiste.

Svečani doček počinje u ponedeljak, 27. juna u 10 časova, a studente će primiti rektor Univerziteta u Novom Sadu, profesor dr Dušan Nikolić.

Studenti Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu koji su učestvovali na evropskom prvenstvu u robotici “Eurobot”, koji se održao 11. i 12. juna u Parizu, osvojili su drugo i treće mestu u konkurenciji 33 tima iz 18 država.

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu na ovom takmičenju nastupio je sa ukupno tri ekipe: „MBS”, „M41+” i „Memristor”, koje su osvojile drugo, treće i deveto mesto,

Studentkinja treće godine harfe u klasi vanredne profesorke Staše Mirković Grujić i stručne saradnice Mine Momčilović, Lenka Petrović, osvojila je treću nagradu i specijalnu nagradu za izvođenje dela komponovanog za svetsko takmičenje za harfiste USAIHC u Blumingtonu u Sjedinjenim Američkim Državama kao najmlađi finalista.

Ovo prestižno svetsko takmičenje za harfiste USAIHC u Blumingtonu pokrenuto je 1989. godine, a ove godine održano je od 8. do 18. juna. Na takmičenju su učestvovala 43 takmičara koja su birana iz redova pobednika međunarodnih takmičenja realizovanih u 2015. godini.

27/06/2016 09:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments