Novi Sad: “Leto u vrtu galerija” od 4. avgusta

03/08/2016 09:29

Novi Sad: “Leto u vrtu galerija” od 4. avgusta

Manifestacija “Leto u vrtu galerija” održava se u periodu od 4. do 25. avgusta kao projekat Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske u Novom Sadu.

Ideja je da se na ovaj način sugrađanima ponudi zanimljiv i raznovrsan program tokom letnjih večeri i na nekonvencionalan način promovišu kulture različitih zemalja.

Program manifestacije

Na otvaranju će govoriti upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, dr Jasna Jovanov, a zatim će u saradnji sa Američkim kutkom Novi Sad biti organizovano veče s poznatim piscem Vladimirom Pištalom, koji će posetiocima preneti svoja iskustva o dugogodišnjem životu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Svakog četvrtka tokom avgusta, od 21 do 23 sata, Novosađane uz putopisne priče, muziku, ples i druženje, očekuju atraktivne teme s namerom da se ukaže na značaj svetske kulturne baštine i njenog očuvanja u kontekstu istorijskih i kulturoloških okolnosti.

Grupa “JeuNS” inspirisana muzikom afričkih i frankofonih umetnika prirediće 11. avgusta koncert uz afro-pop, latino i rege ritmove, a novinar i urednik Žikica Milošević predstaviće 18. avgusta Siriju pre rata kao zemlju bogate i raznovrsne kulture.

Na svečanom zatvaranju manifestacije Gudački kvartet Il Belpaese izvešće filmske, evergrin i pop-rok numere svetski poznatih kompozitora.

Zbog sanacije fasade Galerije Matice srpske, manifestacija će se ove godine održavati u još neotkrivenom delu vrta Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, a ulaz je slobodan.

Realizaciju je omogućio Sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine.

03/08/2016 09:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments