Počinje osmi međunarodni festival Kustendorf

20/01/2015 16:45

Počinje osmi međunarodni festival Kustendorf

Od 21. do 26. januara u Drvengradu na Mokroj Gori održaće se muzički i filmski festival Kustendorf, osmi po redu.

Ovogodišnji festival, prema najavama trebalo bi da otvori ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, a na otvaranju nastupiće i moldavski muzičar Adam Stinga i Big bend RTS-a.

Festival Kustendorf održava se svake godine u januaru i po karakteru je nekomercijalan, sa ciljem da se povežu poznati filmski stvaraoci sa studentima akademija filmske umetnosti, kao i da se promovišu i afirmišu mladi talenti iz Srbije i celog sveta.

Osnivač i umetnički direktor Kustendorfa je reditelj Emir Kusturica, a festival organizuje u saradnji sa organizacijom “Rasta internešenel” i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Mećavnik grada i TNSO.

Gosti osmog po redu festivala biće reditelj Andrej Končalovski, producentkinja Klodi Osar, meksički reditelj Alfons Kuaron, francuski rediteljBertran Tavernije, a od muzičkih stavaroca očekuju se Ana Popović, Aljoa Bajeva, Partibrejkersi i Taraf de Hajduks.

U delu programa koji je predviđen za nove autore, svoj rad predstviće Goran Stanković, Siniša Galić i Gilerto Gonzales Penjila.

Ceo program koji nas očekuje na ovogodišnjem Kustendorfu, kao i dodatne informacije o festivalu nalaze se OVDE.

20/01/2015 16:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments