Novi Sad: Cinema City od 25. juna do 2. jula

29/05/2016 09:02

Novi Sad: Cinema City od 25. juna do 2. jula

Filmski festival “Cinema City” ove godine se održava po deveti put, od 25. juna do 2. jula u kreativnoj četvrti – Limanski park i Kineska četvrt, u Novom Sadu.

Osnova programa festivala sastoji se od promocije prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata iz zemlje, regiona i sveta, kao i od muzičkog programa koji će predstaviti neke od najznačajnijih indi zvezda regiona.

Program “Nacionalna klasa” doneće izbor prvih i drugih ostvarenja domaćih autora, značajno svedočanstvo razvoja novog talasa srpske kinematografije, dok će izuzetno pažljivo odabrani arthaus filmovi dunavskog regiona opravdati sve veću popularnost selekcije “Fresh Danube Films”.

Selekcija “Up to 10,000 Bucks” donosi najbolje niskobudžetne filmove, a na ovogodišnji konkurs bilo je prijavljeno čak 500 ostvarenja iz celog sveta.

Panoramski prikaz najneobičnijih filmskih hitova iz celog sveta, koje je publika prestižnih svetskih festivala posebno volela, biće prikazan u programu “360°” – jednoj od najpopularnijih selekcija “Cinema City” festivala.

Prošlogodišnje izdanje manifestacije posetilo je 35.000 ljubitelja filmske umetnosti.

29/05/2016 09:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments