Dodeljene svetosavske nagrade

29/01/2020 09:19

Dodeljene svetosavske nagrade

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je danas u Vladi Srbije tradicionalne Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu.

Čestitajući dobitnicima ministar Šarčević je ocenio da je Svetosavska nagrada jedno od najlepših i najznačajnijih priznanja koje pojedinac ili institucija može da dobije.

Prema njegovim rečima, jedan od razloga što ova nagrada ima poseban značaj je što nosi ime po istorijskoj ličnosti sa kojom se narod u Srbiji najčešće identifikuje.

Ministar je naveo da je komisija za dodelu nagrada radila naporno i kvalitetno, kao i prethodnih godina.

Meri se zaista precizno doprinos pojedinaca, institucija u unapređenju obrazovanja i vaspitanja. Svake godine, među dobitnicima su i predstavnici lokalnih samouprava, kompanija, naučnih institucija i drugih organizacija, ali i pojedinaca. Mislim da dobitnici nagrade predstavljaju svojevrsan uzor, kazao je Šarčević.

Za 2019. godinu dodeljeno je 28 Svetosavskih nagrada. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodeljuje se pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Spisak nagrađenih naći ćete OVDE

29/01/2020 09:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments