Dodatno obrazovanje u Petnici

22/02/2016 11:00

Dodatno obrazovanje u Petnici

Osim letnjih i zimskih seminara koji se održavaju i na kojima učestvuju nadareni mladi ljudi, istraživačka stanica Petnica organizuje i seminare dodatnog obrazovanja.

Naime, dodatno obrazovanje je namenjeno organizovanim grupama učenika srednjih škola iz država regiona, koji zajedno sa svojim nastavnicima imaju priliku da u Petnici dopune svoje znanje i zahvaljujući svetskim uslovima – uhvate korak sa modernim obrazovanjem.

Sve je više škola koje su zainteresovane za rad Istraživačke stanice Petnica i koje žele da svojim učenicima obezbede još više znanje iz oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Tokom 2016. godine očekuje se da će kroz Petnicu, u okviru različitih programa učestvovati više od 2.000 učenika i studenata.

Do sada je Petnica ugostila timove srednjoškolaca i nastavnika iz Nemačke, Rusije i SAD-a koji su želeli da se upoznaju sa programom i radom ove institucije. Osim njih, u Petnici su vikend proveli i učenici i nastavnici iz pojedinih škola sa teritorije Hrvatske, a očekuju se i drugi zainteresovani iz škola sa teritorija država regiona.

22/02/2016 11:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments