Ove namirnice ne smete da zamrzavate
Povezane objave
Dok je kod nas običaj da sve živo zamrzavamo, počev od ostatka ručka, preko hleba i mleka, neke namirnice gube svoja svojstva i mogu čak biti i opasna po zdravlje, nakon što se zamrznu, pa odmrzni.
Koju hranu ne valja zamrzavati?
- Ukoliko odmrznemo mleko, ono neće više biti istog sastava, jer će se mast odvojiti i imaćemo ružnu, neukusnu smesu.
- Zeleno, lisnato povrće poput španata i zelene salate takođe ne valja zamrzavati, jer na niskim temperaturama gube sve vitamine.
- Ukoliko pokušamo da zamrznemo sirovo jaje, tokom procesa zamrzavanja, unutrašnjost će siriti te će doći do pucanja.
- Krompir, nakon zamrzavanja, gubi hranljivu vrednost i postaje bezukusan.
- Sir, kada se zamrzne, gubi ukus i teksturu.
- Budući da je sačinjen od 90% vode, krastavac, nakon odmrzavanja postaje gnjecav i gubi ukus.
Pogledajte još:
Precizno utvrđivanje brzine životinje
Misteriozna smrt poslednjeg faraona
Činjenice o muzici i muzičkoj industriji koje sigurno niste znali!
Stari Rimljani su imali savršene zube?
Šta se zapravo dešava kada progutamo žvaku?
Kampanja za poboljšanje položaja osa?
Detaljna pravila online nastave
Ružić uputio poziv članovima zdravstvenog dela Kriznog štaba na sledeći sastanak Tima za škole






Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*