Ove namirnice ne smete da zamrzavate
Povezane objave
Dok je kod nas običaj da sve živo zamrzavamo, počev od ostatka ručka, preko hleba i mleka, neke namirnice gube svoja svojstva i mogu čak biti i opasna po zdravlje, nakon što se zamrznu, pa odmrzni.
Koju hranu ne valja zamrzavati?
- Ukoliko odmrznemo mleko, ono neće više biti istog sastava, jer će se mast odvojiti i imaćemo ružnu, neukusnu smesu.
- Zeleno, lisnato povrće poput španata i zelene salate takođe ne valja zamrzavati, jer na niskim temperaturama gube sve vitamine.
- Ukoliko pokušamo da zamrznemo sirovo jaje, tokom procesa zamrzavanja, unutrašnjost će siriti te će doći do pucanja.
- Krompir, nakon zamrzavanja, gubi hranljivu vrednost i postaje bezukusan.
- Sir, kada se zamrzne, gubi ukus i teksturu.
- Budući da je sačinjen od 90% vode, krastavac, nakon odmrzavanja postaje gnjecav i gubi ukus.
Pogledajte još:
Otkrivena zanimljiva freska u Pompeji!
Prva Beogradska Konferencija Mladih
Koralni greben u ogromnoj opasnosti!
Ove svakodnevne stvari su zabranjene u nekim delovima sveta
Ginisova knjiga rekorda: Mesto sa najdužim imenom na svetu
Evolucija ili nešto drugo - zašto nemamo dlake po licu?
Da li su mumije postojale pre faraona?
Šta znači fraza "Gordijev čvor"
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*