Ove namirnice ne smete da zamrzavate
Povezane objave
Dok je kod nas običaj da sve živo zamrzavamo, počev od ostatka ručka, preko hleba i mleka, neke namirnice gube svoja svojstva i mogu čak biti i opasna po zdravlje, nakon što se zamrznu, pa odmrzni.
Koju hranu ne valja zamrzavati?
- Ukoliko odmrznemo mleko, ono neće više biti istog sastava, jer će se mast odvojiti i imaćemo ružnu, neukusnu smesu.
- Zeleno, lisnato povrće poput španata i zelene salate takođe ne valja zamrzavati, jer na niskim temperaturama gube sve vitamine.
- Ukoliko pokušamo da zamrznemo sirovo jaje, tokom procesa zamrzavanja, unutrašnjost će siriti te će doći do pucanja.
- Krompir, nakon zamrzavanja, gubi hranljivu vrednost i postaje bezukusan.
- Sir, kada se zamrzne, gubi ukus i teksturu.
- Budući da je sačinjen od 90% vode, krastavac, nakon odmrzavanja postaje gnjecav i gubi ukus.
Pogledajte još:
Da li je Kineski zid jedina tvorevina koja se vidi iz svemira?
Šef Tesle imenovan za ličnost godine Time magazina
U ove činjenice je teško poverovati - ali su istinite!
Praksa u Sektoru za komunikacije i spoljne poslove kompanije Telenor
Odakle potiču misteriozni zvuci Taosa?
Kako vanzemaljci mogu da nas otkriju?
Basplatno klizanje na Štrandu do kraja zime
Zašto je Van Gog sebi odsekao uho?
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*