Kako se zarađuje 2.000 dolara mesečno

04/11/2014 09:27

Kako se zarađuje 2.000 dolara mesečno

Procenjuje se da u Novom Sadu ima oko 7.000 programera koji se aktivno bave ovim poslom. Većina je zaposlena u kompanijama, ali ima i oko 1.000 pojedinaca koji rade od kuće kao frilenseri.

Ukoliko radite kako treba i imate dobre preporuke, poslodavcima iz inostranstva nije bitno odakle ste, kaže programer Bojan B. i dodaje da njemu više odgovara da radi od kuće i da sam bira šta će raditi, nego da radi za neku firmu.

Ovaj Novosađanin kaže da je pre četiri godine napustio privatnu firmu i počeo da radi kao frilenser, a sada u proseku zarađuje oko 2.000 dolara mesečno.

On kaže da nije lako probiti se na tržište jer je konkurencija velika, a posebno zbog IT stručnjaka iz Indije, koja na ovom polju postaje svetska sila. Međutim, kad jednom uspete da dokažete svoje kvalitete, poslovi sami dolaze.

Bojan kaže da posao nije lako naći, da treba početi od sitnijih stvari, poput izrade veb-sajtova, a kasnije kada sami počnete da pravite programe i softvere za android ili druge mobilne platforme, onda znate da ste uspeli.

Ukoliko radite samostalno, mesečno možete zaraditi od 1.000 do 3.000 dolara. Ako, ipak, radite za kompaniju, možete zaraditi i više, a možete i dobiti dodatne povlastice jer poslodavac ne mora da vam plaća zdravstveno osiguranje i druge takse u zemlji u kojoj je firma, a vama se na račun otvoren u trećoj zemlji uplaćuje novac. Ipak, tada više nema slobode koju sa sobom nosi frilensing – kaže Nikola, koji takođe izdržava porodicu ovim poslom.

Problem koji postoji kod frilensera je taj što oni ne plaćaju porez na dobit koju ostvaruju. To je razlog zbog kog kriju identitet.

Bojan kaže da se ne oseća obaveznim da na bilo koji način uzvrati državi, jer mu nikako nije pomogla, uprkos svim kvalifikacijama i diplomi.

Novac koji dobijaju za obavljanje posla leže im na devizni račun, a uglavnom se pravda kao poklon od rodbine iz inostranstva.

Izvor: 24 sata

04/11/2014 09:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments