Šta mislite o bob frizuri?

08/04/2020 10:09

Šta mislite o bob frizuri?

Kako se menjaju godišnja doba, tako se menjaju trendovi i – kod frizura. Da li biste izabrali bob frizuru? Ovaj tip frizure je neprevaziđena klasika i u trendu je preko 100 godina!

Transofmacije stilova frizura od 1900-1959. godine bazirale se najčešće na osnovu aktuelnih dešavanja: od ratova, preko politike, pa sve do društvenih pokreta. Danas smo više fokusirani na to da li frizura pristaje našem obliku lica, godinama, aktuelnom trendu.

Nakon Prvog svetskog rata, kosa se skraćuje i rade se razne varijante paža. Od tada se populariše bob frizura. Bob se nosio u raznim varijantama: ravan, talasast, sa loknama ispred uha ili na čelu, a žene su često nosile ukrase za kosu – trake, perje, dragulje i slično.

Danas ova frizura ima mnogo varijanti, pa zato odgovara različitim tipovima lica i kose. Bob-paž omogućava da se stavi akcenat na oči ili da se vizualno izduži lice. 

Legendarnu frizuru osmislio je poznati frizer Antuan de Pari 1909. godine, čiji su klijenti bili Koko Šanel, Brižit Bardo, Marlen Ditrih i druge. 

Kasnije je Koko Šanel promovisala ovu frizuru.

08/04/2020 10:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments