Najbolje vesti na Twitteru u 2017. prema Bilu Gejtsu!

26/12/2017 11:42

Najbolje vesti na Twitteru u 2017. prema Bilu Gejtsu!

Bil Gejts je odlučio da na originalan način da svoju retrospektivu najbitnijih događaja 2017. Saznajte šta je izdvojio.

Osvrćući se na celu 2017., shvatamo da imamo mnogo toga da proslavimo pred kraj godine. Pored naučnih pomaka i važnih arheoloških otkrića, tople ljudske priče koje su kružile svetom, dale su nam vetar u leđa i mnogima popravile raspoloženje.

U tom duhu bio je i Bil Gejts, koji je odlučio da izvoji šest omiljenih tvitova ove godine i da podeli sa onima koji su možda ove vesti preskočili na Twitteru.

 

Momak Eduardo Sančez je 18. maja 2017. godine diplomirao i tako je postao prva osoba u svojoj porodici koja je završila fakultet. Bil Gejts, videvši ovaj tvit, čestitao je Eduardu i rekao je da se nada da će tokom 2018. godine biti još više ovakvih vesti.

Iako možda zvuči veoma čudno u 21. veku, ali u brojnim delovima Indije, postoji veoma veliki problem kada su sanitarna rešenja u pitanju. Ovom temom bavio se i jedan bolivudski film, sa ciljem da se do 2019. u Indiji postavi 75 miliona javnih toaleta. Bil Gejts istakao je da je ovaj tvit bio veoma važan, kako bi se podigla svet javnosti o brojnim problemima na svetu, kao što je nepostojanje osnovnih uslova za život.

Vakcinacija je goruća tema u skoro svim medijima, a ove godine, u svetu, pa i kod nas, dogodila se epidemija malih boginja. U Butanu i na Maldivima, usled vakcinacije stanovništva, male boginje su eliminisane, a širenje zaraze je zaustavljeno. Gejts je napisao da su ove vesti veoma važne, ali često ne obratimo pažnju na njih.

Doktor Akinvumi Adesina, predsednik afričke razvojne banke, osvojio je nagradu “World Food” (nagrada “Svetska hrana”). Umesto da zadrži nobac, Adesina je osnovao fond koji deli subvencije mladim Afrikancima koji žele da se bave poljoprivredom.

 

Nova istraživanja pokazala su da volonbtiranje smanjuje krvni pritisak i uklanjuje rizik od prerane smrti, objavio je Njujork Tajms.  Uz benefite po druge, volontiranjem ćete pomoći i svom zdravlju.

 

 

 

 

 

Gejts obožava da čita, a novi “sport”. ekstremno čitanje, posebno ga je fasciniralo. U pitanju je naime takmičenje među učenicima, ko će čitati na najčudniji način, a ove godine, nagradu za najekstremnije čitanje uručeno je šestogodišnjem Zakariju Hovelsu, koji je čitao knjigu pod vodom.

 

26/12/2017 11:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments