Dablin: Najbolji posao za ljubitelje mačaka

31/05/2017 14:26

Dablin: Najbolji posao za ljubitelje mačaka

Ako vi spadate u grupu ljubitelja mačaka i volite da se družite sa njima, onda bi vam se sigurno dopalo radno mesto koje je otvoreno u Dablinu.

Naime, veterinarska klikina “Just cats” objavila je oglas za posao u kom se traži osoba koja voli mačka i koja bi na svom radnom mestu mazila mačke. Da, potreban im je profesionalni “mazitelj” mačaka!

Objašnjavaju da je odgovornost “mazitelja” mačaka veoma velika i da bi oni trebalo da pomognu mačkama da ostanu mirne dok su kod veterinara, što je za njih, kao i za sve ostale životinje, veoma stresno.

Preduslov za dobijanje posla

“Idealan kandidat treba da ima nežne ruke koje su u stanju da dugo maze mačku. Moraju da govore nežno i šapuću mačkama kako bi smirili živce nekih naših pacijenata. Sposobnost razlikovanja različitih načina predenja prednost je za dobijanje posla”, naveli su.

Veterinar Aoife Kolfild rekao je za “Huffington Post” da naziv radnog mesta zavisi od veština osobe koju zaposle.

maca

“Razmatramo veterinara pripravnika, sestru ili pomoćnu sestru. Međutim, poenta je da imamo osobu odgovornu za to da naši pacijenti i gosti imaju ugodno iskustvo dok primaju zdravstvenu zaštitu”, rekao je Kolfild.

Objasnio je da su naučnici došli do saznanja da mačke često ne dobijaju veterinarsku zaštitu kakvu bi trebalo i da zbog stresa u veterinarskoj ordinaciji vlasnici često ne žele da vode mačke veterinaru, osim u hitnim slučajevima.

“Ako pomognemo mački i vlasniku da budu što opušteniji kada dođu veterinaru dajemo im veću mogućnost za dobijanje kvalitetne zdravstvene zaštite”, rekao je.

Naravno, na ovaj oglas se za veoma kratak vremenski period javilo više stotina ljudi koji su zainteresovani za ovu poziciju. Da li biste se i vi prijavili?

31/05/2017 14:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments