Avokado smanjuje rizik od kancera?
Povezane objave
U poslednjih nekoliko godina, avokado se sve više koristi u našoj ishrani. Dodaje se u razna jela, čorbe i soseve. Avokado je voće puno vitamina i minerala i veoma je mastan, ali te masti su i veoma zdrave.
U nastavku teksta pročitajte za čega se sve zdrav avokado:
-Studije su otkrile da nezasićene masti uklanjaju rizik od srčanih oboljenja, a avokado je prepun ovih masti.
-Masti u avokadu usporavaju varenje šećera, što dovodi nivo šećera u telu u balans, a uz to, vlakna iz avokada pomažu u borbi sa otpornošću na insulin.
-Budući da je avokado bogat sterolima- sastpjcima koji blokiraju absorpciju holesterola u krv, ova voćka je idealna za snižavanje istog u krvi. Uz to, avokado je prepun vitamina E, magnezijuma, vitamina C, cinka i folne kiseline, ali i kalijuma, i to mnogo više od banana.
-Pored toga što avokado stabilizuje nivo šećera u krvi, ono poboljšava i varenje, zahvaljujući vlaknima koji održavaju balans bakterija u želucu i crevima.
-Zdrave monozasićene masti pomažu telu da bolje absorbuje antikancerogene antioksidante kao što je beta-karoten. Stoga, avokado je idealna antikancerogena namirnica – smanjuje rizik od kancera.
-Neke navike nege kose mogu samo da je oštete, ali maska od avokada jača vlasi, jer ih hrani proteinima. Izgnječite meso jednog avokada, dodajte kašiku maslinovog ili jojobinog ulja i nanesite na kosu i skalp. Umotajte u peškir ili plastičnu kesu i ostavite masku da deluje 30 minuta, a zatim isperite.
-Masne kiseline su krucijalne u održavaju zdravlja centarlnog nervnog sistema, ali i reproduktivnog sistema. Stoga, avokado je idealan kada je poboljšanje rada mozga u pitanju, kao i jačanje kognitivnih funkcija.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*