Avokado smanjuje rizik od kancera?

03/03/2020 12:04

Avokado smanjuje rizik od kancera?

U poslednjih nekoliko godina, avokado se sve više koristi u našoj ishrani. Dodaje se u razna jela, čorbe i soseve. Avokado je voće puno vitamina i minerala i veoma je mastan, ali te masti su i veoma zdrave.

U nastavku teksta pročitajte za čega se sve zdrav avokado:

-Studije su otkrile da nezasićene masti uklanjaju rizik od srčanih oboljenja, a avokado je prepun ovih masti.

-Masti u avokadu usporavaju varenje šećera, što dovodi nivo šećera u telu u balans, a uz to, vlakna iz avokada pomažu u borbi sa otpornošću na insulin.

-Budući da je avokado bogat sterolima- sastpjcima koji blokiraju absorpciju holesterola u krv, ova voćka je idealna za snižavanje istog u krvi. Uz to, avokado je prepun vitamina E, magnezijuma, vitamina C, cinka i folne kiseline, ali i kalijuma, i to mnogo više od banana.

-Pored toga što avokado stabilizuje nivo šećera u krvi, ono poboljšava i varenje, zahvaljujući vlaknima koji održavaju balans bakterija u želucu i crevima.

-Zdrave monozasićene masti pomažu telu da bolje absorbuje antikancerogene antioksidante kao što je beta-karoten. Stoga, avokado je idealna antikancerogena namirnica – smanjuje rizik od kancera.

-Neke navike nege kose mogu samo da je oštete, ali maska od avokada jača vlasi, jer ih hrani proteinima. Izgnječite meso jednog avokada, dodajte kašiku maslinovog ili jojobinog ulja i nanesite na kosu i skalp. Umotajte u peškir ili plastičnu kesu i ostavite masku da deluje 30 minuta, a zatim isperite.

-Masne kiseline su krucijalne u održavaju zdravlja centarlnog nervnog sistema, ali i reproduktivnog sistema. Stoga, avokado je idealan kada je poboljšanje rada mozga u pitanju, kao i jačanje kognitivnih funkcija.

03/03/2020 12:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments