Back to homepage

Gde odsesti u Madridu

Prestonica Španije je čuvena po tome što je noćni grad i što je puna noćnih klubova. Samo nemojte da se izgubite u džungli kafića. Predstavljamo vam mesta na kojima bi trebalo da odsednete u Madridu:

Kasa de Madrid (Kale Arijeta)

U samom centru s pogledom na operu i na 5 minuta od Kraljevske palate nalazi se Kasa de Madrid, tipična gradska kuća iz 18. veka koja je bogato ukrašena. Sobe su uglavnom dvokrevetne i ne postoji restoran u sklopu smeštaja, mada možete poneti hranu i piće u sobu ili popiti piće u baru.

hotel kasa madrid

Gran Hotel Konde Duku (Plaza del Konde Vale Sučil)

Hotel sa četiri zvezdice koji nudi sve pogodnosti koje možete zamisliti. Nalazi se na jednom od najtiših trgova Madrida i uključuje restoran sa baskijskom kuhinjom.

gran hotel madrid

Hotel Atlantiko (Gran Via)

Hotel Atlantiko je prostran i dobro provetren hotel. Nalazi se na odličnoj lokaciji i ima jednu od najlepših fasada u ulici Gran Via.

hotel atlantiko

Hotel Katalonija Gaudi (Gran Via)

Nemojte da vas odbije traljav ulaz u Hotel Gaudi. Sobe hotela su veoma prostrane i prekrivene parketom koji je ili nedavno renoviran ili potpuno nov.

hotel katalonija

Hotel de las Letras (Gran Via)

Jedan od omiljenih hotela u Madridu. Fasada je klasična sa pločicama, rezbarenim kamenom i dramatičnim kupolama. Unutrašnjost hotela je avangardna.

hotel de las letras

Hotel Emperador (Gran Via)

Hotel Emperador karakteriše odlična lokacija, ali i jedinstvena terasa na krovu sa bazenom koji je otvoren celo leto. Sa krova se pruža odličan pogled na grad.

hotel emperador

Hotel Hesperia Madrid (Paseo de la Kastelana)

Ovaj hotel sa pet zvezdica koji je otvoren u martu 2001. godine je mešavina mediteranskog minimalizma i nekonvencionalnog baroka. Glavni deo ovog hotela jeste čuveni restoran Santseloni.

hotel hesperia madrid

Hotel Ingles (Kale Ečegare)

Jedan od najstarijih hotela u Madridu. Sagrađen je još 1853. godine i prilično je staromodan.

hotel ingles

Hotel Puerta Amerika (Avenida Amerika)

Nalazi se na periferiji grada i najbolji je izbor ako želite da odsednete blizu aerodroma. U sklopu hotela se nalazi restoran Lagrimas Negras (Crne suze) u kom možete probati tradicionalnu špansku kuhinju.

Hotel Puerta Amerika

Hotel Rele Šato Orfila (Kale de Orfila)

U mirnoj sporednoj ulici blizu centra grada, nalazi se mirni zamak iz 19. veka pun venecijanskog antičkog nameštaja i lustera. Hotel uključuje prelep restoran Žardin de Orfila koji je proširen na zadivljujuću baštensku terasu na kojoj možete uživati u toplim prolećnim noćima. Ovaj hotel je sve samo ne uzbudljiv i preporučuje se onima koji više cene intimnost.

Hotel Rele Šato Orfila

Hotel Ric (Plaza de la Lealtad)

Ovaj hotel je prilično staromodan i namenjen je starijoj populaciji. Restoran Goja u sklopu hotela nudi mediteransku kuhinju.

hotel ric

Interkontinental Madrid (Paseo de la Kastelana)

Interkontinental ima dugu istoriju saradnje sa filmovima i filmskim zvezdama. Tu su nekada odsedali Ava Gardner, Frenk Sinatra i Za Za Gabor, a upravo tu je i Pedro Almodovar snimio uvodne scene za film „Tie Me Up! Tie Me Down!“ (Sveži me, odveži me). Nalazi se u poslovnom i finansijskom delu grada i popularan je među poslovnim putnicima.

Interkontinental Madrid

Rum Mate Oskar (Plaza Vaskez de Mela)

Nalazi se u samom srcu noćnog života u oblasti Čueka i namenjen je mladim ljudima koji žele da budu u trendu za što manje novca. U restoranu se služi kreativna mediteranska kuhinja. Hotel se nalazi na minut od glavne ulice Madrida, Gran Via.

Rum Mate Oskar

Pogledajte još: