Back to homepage

Smeštaj u Barseloni

Ukoliko se spremate na put u Barselonu, morate znati koje su lokacije najbolje za odsedanje. Predstavljamo vam najpopularnije oblasti među turistima u Barseloni:

Barseloneta Bario

barseloneta bario

Ova oblast se nalazi jako blizu plaža u centru Barselone. Popularna je među porodicama i turistima koji žele da budu što bliže centru, ali što dalje od buke centra.

Barselona Sants

barselona sants

U ovoj oblasti nema puno znamenitosti i uglavnom je rezidencijalna, ali zato upravo iz ove tačke možete da dođete u brojne druge oblasti grada s velikom lakoćom. Takođe, smeštaj je veoma pristupačan.

Bogatel/Ćutadela

bogatel barselona

Ova oblast je blizu plaže Bogatel i oblasti Port Olimpik. Dobro je povezana sa centrom grada, a metroom vam je potrebno samo 10 minuta do samog centra.

Ajsampl oblast

Neke od najboljih prodavnica se nalaze upravo u ovoj oblasti. Takođe, ona je puna barova i restorana sa modernističkom arhitekturom tako da tu možete videti i neke od čuvenih Gaudijevih građevina.

El Born Bario

el born bario barselona

Oblast puna kulturnih i tradicionalnih građevina blizu centra Barselone. Ona se nalazi veoma blizu plaže, ima bogat noćni život i puno restorana i barova.

El Raval

el raval barselona

Oblast koja se preporučuje sezonskim putnicima. Zanimljiva je i uzbudljiva, ali se ne smatra baš najbezbednijom i najčistijom.

Gotska četvrt (Bari Gotik)

Ova oblast predstavlja „stari grad“ u srcu Barselone i karakterišu je drevne ulice, slikovita arhitektura, kvalitetni restorani i kafići s neverovatnom atmosferom.

Gracija Bario

gracia bario barselona

Gracija je bila nezavisni grad sve do kraja 19. veka pa je tako i sada ova zajednica mala i sužena. Međutim, pored toga što je trendi, Gracija je takođe i tradicionalna oblast sa većim brojem starijih stanovnika što je čini jednom veoma neobičnom mešavinom.

Les Korts oblast

les korts barselona

Les Korts je važna finansijska i poslovna oblast u Barseloni puna dobrih hotela i restorana, ali bez mnogo turističkih atrakcija. Tamo se nalazi i veliki šoping centar po imenu L’illa u kom možete naći velik izbor garderobe, ali i dobre restorane.

Monžuk

monžuk barselona

Monžuk karakteriše neverovatan pejzaž i pogled na grad koji je najbolji sa vrha planine. Od turističkih atrakcija tu možete pronaći Magičnu fontanu Monžuk, Nacionalni muzej katalonske umetnosti i Poble Espanjol. Nedaleko se nalazi i olimpijski stadion Barselone.

Poble Sek

poble sek barselona

U ovoj oblasti nema puno turističkih atrakcija, ali cene smeštaja su znatno niže u odnosu na ostatak grada. Pošto je centar na samo 10 minuta vožnje metroom, ovo je možda idealna opcija za one sa manjim budžetom.

La Rambla

la rambla barselona

La Rambla je jedna od najpoznatijih ulica u Barseloni. Ona prolazi kroz Gotsku četvrt i El Raval.

Port Olimpik

port olimpik barselona

Moderna stilska oblast Barselone koja se nalazi blizu plaža. Ona je imala velike koristi od održavanja Olimpijskih igara u Barseloni.

Pogledajte još