Back to homepage

Šoping u Barseloni

soping barselona

Svi su čuli za čuvene robne marke kao što su Zara i Mango, ali sigurno niste znali da šoping u Barseloni može da bude veoma raznovrstan i pristupačan. Bez obzira da li tražite malo jeftinije španske robne marke kao što je Bershka ili one malo skuplje kao što je Chanel, u Barseloni možete naći sve što vam treba.

Barselona – Šoping

Bershka je jedna od najpopularnijih španskih prodavnica za devojke od 15 do 29 godina, a garderoba je toliko jeftina da možete naći lepe farmerice i za manje od 20 evra.

Po cenama joj pariraju Stradivarius, Pull & Bear i Pimpkie koji se svi nalaze na istom mestu na aveniji Portal de Anhel.

Zara i Mango se mogu naći u istoj aveniji, mada ih ima i na brojnim drugim mestima u gradu. Ove prodavnice su međunarodno poznate po svojim najnovijim modelima uz koje ide i adekvatna cena. U ovim prodavnicama pazare ljudi svih starosnih doba, ali najčešće oni koji imaju želju da se obuku poslovno.

Ono što je karakteristično za marke kao što su Bershka, Zara i Mango jeste da imaju veliki i pristupačan izbor cipela raznih brojeva, ali i drugog asesoara.

Ako ste zavisnik od cipela, možda je najbolje rešenje za vas La Manual Alpargatera. Ova prodavnica je čuvena po espadrilama koje se ručno prave već decenijama. Tamo takođe možete naći i torbe i šešire od prirodnih materijala. Naravno, ako samo želite najnormalnije espadrile, bolje je da ih kupite u španskim supermarketima poput Carrefour Express.

Još jedna sofisticirana prodavnica koja vam se može dopasti jeste Massimo Dutti. Cene su racionalne, a karakteristika ove prodavnice jeste raznobojna odeća sa esencijom same Španije.

Ako vas zanimaju međunarodni brendovi, najbolje je da obiđete Pasaž de Gracija. Tamo se nalaze poznate marke kao što su Diesel, Miss Sixty, MaxMara, Chanel i Louis Vuitton, a usput možete da vidite i neke znamenitosti Barselone poput čuvene Gaudijeve zgrade La Pedrera. Ovo je lepa ulica za šetanje i razgledanje puna kafića u kojima možete da odmorite, ali činjenica je da se cene u ovim međunarodnim buticima ne razlikuju mnogo od njihovih cena u Londonu ili Parizu.

Što se tiče kozmetike, obavezno posetite El Korte Ingles na Katalonskom trgu (Plaza de Katalunja). Nema šta nećete naći od kozmetike u ovom čuvenom španskom tržnom centru, mada je i Sephora dobar izbor.

Ukoliko želite da obavite sav šoping na jednom mestu jer ne želite da gubite vreme, onda je pravo rešenje za vas tržni centar L’illa na El Dijagonalu.

Većina pomenutih prodavnica radi dvokratno, od 10h – 13h i od 17h – 21h.

Obavezno iskoristite letnje akcije koje traju od prve nedelje jula do poslednje nedelje avgusta pošto prodavnice tada daju sniženja i do 70%. Tražite natpise „Rebajas“ ili „Rebaixes“.

Pogledajte još