Back to homepage

Šoping u Dablinu

Dublin je dovoljno velik da ponudi različite oblasti za šoping koje su dovoljno male da se mogu istražiti pešice. Veoma je lako naći neobične prodavnice, trendi butike, dizajnerske prodavnice i šik kafiće. Najbolji šoping kompleks van centra grada je tržni centar Dundrum.

Dve glavne šoping oblasti su samo za pešake i nalaze se sa obe strane reke Lajfi. Grafton Strit se nalazi na južnoj strani, a ulice Henri i Džarvis se nalaze na severnoj strani. Glavni tržni centar na severnoj strani je šoping centar Džarvis Strit. Na ćošku ulica Henri i Džarvis nalazi se Peniz (Penneys), prodavnica u kojoj se mogu naći razne trendi stvarčice po veoma jeftinoj ceni.

peniz dablin

Samo 10 minuta dalje u ulici Grafton Strit nalazi se potpuno drugačija prodavnica za ekstravagantne kupce koji traže dizajnersku odeću. Naravno, ima tamo i prodavnica za one koji nemaju novca za bacanje i kojima ne smeta sekond hend odeća.

Pauverskort šoping centar je odlično mesto na kom možete pronaći radove mladih irskih dizajnera, ali ima i zanimljivih pojedinačnih butika sa orginalnom modom, kao i zanimljivih kafića i barova.

Pauverskort

Još jedan odličan centar za šoping je Sent Stivens Grin, a tamo možete pronaći čuvene modne marke. Ipak, vodite računa da je vikendom jako velika gužva.

Čudne butike, sekond hend prodavnice i prodavnice nakita možete naći u Templ Baru. Možete naći sve što vam treba u ovim uličicama popločanim kaldrmom.

Saveti za šoping u Dablinu

  • Put od centra grada do glavnih mesta za šoping košta između 1,8 i 2,5 evra.
  • Najjeftinija prodavnica u Dablinu je Peniz (Penneys) koji se može naći u ulici O Konel, ali i u šoping centru Dundrum.
  • Vreme za šoping je obično između 10 ujutru i 6 popodne, dok četvrtkom možete da pazarite i do 8 ili 9 popodne u većim prodavnicama.

ulica o konel dablin soping

Pogledajte još