Back to homepage

Šoping u Lisabonu

U Lisabonu, kao i u svakoj evropskoj prestonici, postoji veliki broj šoping centara i trgovačkih oblasti koje možete posetiti ukoliko u ovom gradu pored razgledanja planirate i kupovinu. U ovim šoping zonama možete pronaći sve – od luksuzne garderobe svetski poznatih dizajnera do najjeftinijih suvenira:

Kjado (Chiado)

Najpopularnije mesto za šoping je oblast Kjado u kojoj su se nekada nalazile lokalne prodavnice, a danas uglavnom internacionalne modne kuće kao što su Zara i H&M. U ulicama Rua do Karmo i Rua Garet možete pronaći knjižaru Bertrand – najstariju knjižaru na svetu, kao i Tous – najlepšu gradsku prodavnicu nakita.

kjado

Prinćipe Real (Principe Real)

Za one koji vole dizajnerske prodavnice, lokalne prodavnice unikatne robe i galerije preporučujemo distrikt Prinćipe Real. U ulici Rua Dom Pedro V nalazi se Embaiksada (Embaixada), šoping galerija u palati iz 19. veka, u kojoj možete kupiti umetnički dizajnirane predmete i garderobu pretežno portugalskih dizajnera.

Embaiksada

Embaiksada

Avenida da Libertade

Avenida da Libertade je dugački bulevar sa drvoredima, koji podseća na pariski Šanz- Elize. U njemu se nalaze lokali luksuznih svetskih brendova kao što su Luj Viton, Prada i Guči.

Avenida da Liberdade

Avenida da Liberdade

Baiksa (Baixa)

Baiksa je miks turističkog kiča, lokalnih prodavnica suvenira i internacionalnih lanaca. Na glavnoj pešačkoj ulici za šoping, Rua Augusta, možete pronaći garderobu i suvenire za svačiji džep.

Baiksa

Baiksa

Za one koji pak preferiraju robne kuće i šoping centre preporučujemo centar Kolombo (Colombo), koji je i najveći šoping centar u gradu. Prijatno mesto za kupovinu i odmor takođe je Centar Vasko da Gama (Centro Vasco da Gama) koji se nalazi uz obalu Atlanskog okeana i sadrži veliki broj restoranskih terasa sa prelepim pogledom.

Centar Vasko da Gama

Centar Vasko da Gama

Pogledajte još