Back to homepage

Gde odsesti u Lisabonu

Najveći broj turističkih atrakcija u Lisabonu nalaze se u kompaktnom starom centru grada i dobro su saobraćajno povezane karakterističnim lisabonskim tramvajima i uspinjačama. Najveći broj hotela koncentrisan je upravo u centru, a ovo su neki od njih podeljeni po cenovnim kategorijama:

Luksuzni hoteli u Lisabonu

Za one koji u Lisabonu žele da potroše više novca preporučujemo hotele Avenida Palace i Porto Bay Libertade. Oba hotela su sa 5 zvezdica i nalaze se u samom centru grada. Očaraće vas njihova neoklasicistička spoljašnjost, kao i sofisticirani i luksuzni enterijer.

Avenida Palace

Avenida Palace


Porto Bay Libertade

Porto Bay Libertade

Hoteli srednjeg cenovnog ranga

Ne toliko ekskluzivni, ali ipak dobro locirani hoteli sa šik enterijerom su My Story Hotel Rossio, koji se nalazi na glavnom turističkom mestu okupljanja – Rosio trgu, kao i International Design Hotel, koji spaja staru fasadu i moderan, umetnički dizajniran i veseo enterijer i idealan je za mlade.

My Story Hotel Rossio

My Story Hotel Rossio


International Design Hotel

International Design Hotel

Povoljniji hoteli u Lisabonu

Lisabon obiluje budžet hotelima, a neki od njih koji se nalaze u blizini turističkih atrakcija i tramvajskih linija su: Hotel Prinćipe, Pensao Londres i Albergaria Insulana. Takođe, za mlade koji preferiraju takav tip smeštaja, a pritom žele i da uštede, postoji veliki broj hostela. Najpopularniji među njima su: Urban Garden Hostel, Alfama Patio Hostel i Nest House Lisbon.

Pogledajte još