Back to homepage

Šoping u Berlinu

Prilikom posete velikim gradovima većina ljudi odlučuje se da barem jedno popodne provede kupujući. Upravo Berlin je odlično mesto za to, jer sadrži razne prodavnice u blizini gradskih znamenitosti, pa možete kombinovati šoping i razgledanje grada.

Za one koji pak vole da se posvete samo kupovini tu su veliki šoping centri. S obzirom na činjenicu da je Berlin grad mladih, cene su uglavnom pristupačne i sve šoping lokacije je vrlo lako pronaći.

soping u berlinu

Ukoliko volite da više vremena provedete u kupovini, ili je kišno vreme u Berlinu, dan možete provesti u šoping centrima kao što su Aleksa (Alexa), KaDeVe (KaDeWe) ili Mol of Berlin (Mall of Berlin). Robna kuća Aleksa vrlo je popularna, jer se nalazi u samom centru grada, u blizini Aleksandarplaca, a uz to sadrži i najveći broj prodavnica – čak 180.  

Nešto manji, ali jednako interesantan je i šoping centar KaDeVe (Kaufhaus des Westens) u ulici Kufurstendam. Tržni centar Mol of Berlin, koji je izgrađen u septembru 2014. godine, najnoviji je u Berlinu, nalazi se u blizini Potsdamer Placa i u njemu možete pronaći lokale poznatih svetskih brendova kao što su Zara, Bench, Guess i H&M.

Aleksa

Aleksa


KaDeVe

KaDeVe


Mol of Berlin

Mol of Berlin

Ukoliko volite da kombinujete šetnju i razgledanje sa kupovinom, u Ulici Kufurstendam (Kurfürstendamm) pronaći ćete upravo to – od razgledanja Memorijalne crkve do preko 100 prodavnica. Takođe, tu je i Ulica Fridrihštrase (Friedrichstrasse), koja je u blizini gradskih znamenitosti, pa usput možete posetiti i Berlinski Zid. Ova ulica poznata je po ekskluzivnim prodavnicama visokog cenovnog ranga kao što su Gucci ili Hugo Boss.

Fridrihštrase

Fridrihštrase

Omladina i studenti u Berlinu uglavnom kupuju na Hakešer Marktu  (Hackescher Markt) jer je to mesto na kome se nalazi dosta prodavnica sa pristupačnim cenama. Pored velikog broja radnji, ovde se nalazi i mala buvlja pijaca. Šoping u ovom delu grada možete kombinovati sa izlaskom na večeru ili piće, jer sadrži dosta jeftinijih restorana i kafića.

Hakešer Markt

Hakešer Markt

Pogledajte još