Back to homepage

Šoping u Rimu

Šoping u Rimu

Šoping u Rimu je nešto nezaboravno, nezavisno od toga da li tragate za visokom modom, antikvitetima ili želite da se cenkate.

Visoka moda u Rimu

Neka od najvećih imena italijanske mode – Fendi, Valentino, Bulgari – potiču upravo iz Rima, što znači da imate priliku da kupujete u njihovim glavnim prodavnicama. Takođe možete naići i na butike čuvenih marki kao što su Prada, Armani, Versace, Ferragamo, Cavalli, Gucci i mnogi drugi. Najveći broj ovih butika naći ćete u ulicama blizu Španske skale. Takođe, glavna ulica u Rimu kada je u pitanju visoka moda je definitivno Via Kondoti, mada interesantne butike možete pronaći i u ulicama Via BorgonjonaVia Fratina i Via Boka de Leone.

Mejnstrim šoping

Ukoliko želite da kupujete tamo gde svi Rimljani kupuju, postoji nekoliko interesantnih mesta.

Najveći broj ovih prodavnica možete pronaći u ulici Via del Korzo, ali i ulicama koje se granaju s njom. Ona se prostire od trga Venecija pa sve do trga Naroda i u njoj možete pronaći butike čuvenih marki kao što su Diesel i Benetton, ali i tržne centre od kojih su najpoznatiji Rinascente i COIN.

Još jedna oblast popularna među Rimljanima jeste Via Kola di Rijenco u četvrti Prati. Ova dugačka ulica severno od Vatikana ima slične prodavnice onima u Via del Korzo, ali u njoj ima mnogo manje turista.

Via Del Korzo

Via Del Korzo

Buvlje pijace i prodavnice antikviteta

Ima puno pijaca, buvljih pijaca i antikvarnica u Rimu. Jedna od najvažnijih buvljih pijaca je Porta Porteze koja radi nedeljom prepodne i koja je verovatno najveća buvlja pijaca u Evropi. Tamo možete pronaći razne antikvitete, polovnu odeću, umetnine, nameštaj itd. Porta Porteze se nalazi na južnom kraju četvrti Trastevere.

Druga popularna buvlja pijaca je ona u ulici Via Sanio, koja se nalazi samo par blokova južno od bazilike Svetog Jovana Lateranskog. Tamo se mogu naći odeća i drugi asesoari, ali pazite na kopije.

Iako se na pijacama Rima mogu naći brojni antikviteti, postoje neke ulice i četvrti koje su čuvene po svojim antikvarnicama. Ulica Via del Babino blizu Španske skale je čuvena po svojim antikvitetima, posebno nameštaju i slikama. Još jedna takva ulica je Via Đulija, ulica koja je gotovo paralelna sa rekom Tiber zapadno od trga Kampo de Fjori. Najbolji način da počnete s obilaskom antikvarnica jeste da počnete od Kastela San Anđelo i da idete južno duž mosta San Anđelo.

Pijaca - Via Sanio

Pijaca – Via Sanio

Pogledajte još