Back to homepage

Šoping u Amsterdamu

Amsterdam je grad u kome možete kupiti pregršt različitih artikala. Prodavnice uglavnom rade jednokratno od 09:00 do 18:00 časova osim vikendom kada se zatvaraju sat vremena ranije.

Kupovina hrane

Primetićete da se gotovo na svakom koraku nalazi po jedan Albert Hajn supermarket. Ovi supermarketi su najpoznatiji u Holandiji i ujedno i najbrži. Najpoznatiji se nalazi u centru  odmah iza Kraljevske palate. Pored ovih supermarketa poznatiji su Eda, Dirk i Aldi koji je u isto vreme i najjeftiniji.

albert heijn amsterdam

Kupovina odeće

Najpoznatija kupovna zona u Amsterdamu nalazi se u centru grada. To je zona u ulici Kalverstar i u ulici Niukalverstrat. U ovoj zoni se nalaze gotovo sve najpoznatije prodavnice odeće i obuće. Neke od poznatijih prodavnica su S&A, SHOEBALOO

odeca amsterdam

Sa druge strane možete posetiti Bejnkrof zgradu na trgu Dam u kojoj se nalaze najrazličitije prodavnice. Druge opcije su Magna Plaza ili Kalvertoren.

soping amsterdam

Ukoliko vas zanimaju antikviteti, najbolje se da se uputite ka Rajks muzeju, jer se u njegovoj blizini, odnosno dotičnoj oblasti nalaze prodavnice sa antikvitetima. Takođe, u svakom delu Amsterdama postoje prodavnice ovih vrsta, tako da, čak ćete i u običnoj šetnji imati priliku da se nađete u blizini nekih antikvarnih prodavnica. Neke od posećenijih prodavnica su: De Looier Antiques Market.

soping amsterdam slika 2

Kramer Kunst & Antiek

Antique & Prints

Antique & Prints

Pijaca Albert Kajp

Pijaca Albert Kajp jedna je od najpoznatijih i najposećenijih otvorenih pijaca u Evropi. Najveće gužve i najbogatiji promet je subotom, a na pijaci možete naći skoro sve, od hrane do odeće, obuće, i drugih proizvoda. Pijaca se nalazi u oblasti Pajp u kojoj se nalaze razni kafići u kojima se možete odmoriti.

Pijaca Albert Kajp amsterdam

P.G.C. Hajenius je prodavnica u kojoj možete naći najrazličitiji duvan, dodatne ukuse, kao i tzv. “pajpove“, odnosno različite vrste lula. Ova prodavnica nalazi se u ulici Rokin.

PGC Hajenius BV amsterdam

Pogledajte još