Back to homepage

Hrana u Amsterdamu

Glavni grad Holandije ima preko 100 restorana koji ispunjavaju sve potrebe svojih gostiju. Pored uobičajenih restorana, postoje i restorani koji poslužuju samo vegetarijansku hranu. Većina najposećenijih i najboljih restorana u Amsterdamu se nalazi u centru, a ovo su neki od njih:

Shicuan Food

Ukoliko ste ljubitelji kineske kuhinje ovaj restoran je pravo mesto za vas. Ovaj restoran nudi veoma bogat meni, prijatno osoblje i zanimljiv enterijer. Mnogi gosti tvrde da su u tom restoranu probali najbolju kinesku kuhinju.

Shicuan Food

Golden Temple

Golden Temple je restoran koji je po mnogo čemu specifičan, a njegova glavna karakteristika je ta što se bavi posluživanjem vegetarijanskih jela. Golden Temple ili Zlatni hram dobio je ime po indijskom hramu Sikh. Ovaj hram ima četiri ulaza koja simbolišu otvorenost prema svetu, u praktičnom smislu to znači da su u hramu dobrodošli ljudi svih religija.

Golden Temple

Kinnaree restoran

Restoran Kinnaree je Tajlandski restoran. Gosti uglavnom imaju pozitivne komentare. Za hranu govore da je autentična i verovatno najbolja izvan Tajlanda. Osoblje je učtivno i prijatno, a atmosfera je relaksirajuća.

Kinnaree restoran

Indijski restoran Akbar

Ovaj restoran je među prvima izgrađen indijski restoran u Amsterdamu i to 1981. godine. Kuhinja ovog restorana se sastoji od jela koja su posebno popularna u severnoj Indiji. Ovaj restoran ima indijsko osoblje koje je specijalizovano posebno za pravljenje karija, morske hrane, vegetarijanske hrane, tandori itd.

Indijski restoran Akbar

Bazar Amsterdam

Ovaj restoran je smešten malo dalje od centra, ali opet ne previše daleko. Posluga je veoma prijatna i prijateljski raspoložena.  Hrana je takođe odlična, a prostor je dovoljno velik i komotan.  Gosti su takođe zadovoljni i pristupačnim cenama.

Bazar Amsterdam

Pogledajte još