Proglašeni najbolji edukatori u Srbiji

09/03/2015 15:47

Proglašeni najbolji edukatori u Srbiji

U okviru projekta “Najbolji edukatori Srbije” za najbolje proglašeno je 16 učitelja, nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić je uručio nagrade dobitnicima na svečanosti u hotelu “Cepter” u Beogradu. Najbolji edukatori su nagradđeni plaketom i sa po 100.000 dinara koje mogu u narednih godinu dana da iskoriste za finansiranje različitih aktivnosti i projekata kojima mogu da unaprede znanje i veštine svojih učenika.

Projekat “Najbolji edukatori Srbije” pokrenulo je Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić”, a nagrade se dodeljuju od prošle godine.

U Komisiji za izbor najboljih edukatora bili su, između ostalih, i direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović, koordinator PISA testiranja Dragica Pavlović-Babić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković i drugi.

Za najbolje učiteljice proglašene su Željana Radojičić Lukić – OŠ “Milan Rakić” iz Mionice, Snežana Radivojša – OŠ “Đuro Strugar” iz Beograda, Gordana Janevska – OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca, Suzana Veljković – OŠ “Branko Miljković” iz Niša i učitelj Dragan Kuveljić – OŠ “M.Stiković” iz Prijepolja.

Najbolji nastavnici matematike su Katarina Ivanović – OŠ “Stevan Dukić” iz Beograda i Biljana Veselinović – OŠ “Smeh i suza” iz Aleksinca.

Nagradu su dobili i nastavnica fizike Biljana Živković – OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Kragujevca, nastavnica TIO Biljana Vučković – OŠ “Dositej Obradović” iz Ćićevca, nastavnik srpskog jezika i književnosti Saša Čorboloković – OŠ “3. oktobar” iz Bora i nastavnik fizike Slavoljub Mitić koji radi u OŠ “Bubanjski heroji” i Gimnaziji “Svetozar Marković” iz Niša.

Za svoj rad priznanja su dobile i profesorica fizike Tatjana Marković Topalović iz Medicinske škole u Šapcu i profesorica stručnih predmeta Gordana Petrović iz Mašinsko tehničke škole “14. oktobar” iz Kraljeva.

Među najboljim edukatorima našli su se i profesor fizičkog vaspitanja Saša Porubinski iz Zemunske gimnazje i profesor kancelarijskog poslovanja Vukašin Vasić iz Ekonomske škole “Nada Dimić” iz Zemuna.

Izvor: Tanjug

09/03/2015 15:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments