Predložite kandidate za “Najbolje edukatore Srbije”

23/05/2016 10:44

Predložite kandidate za “Najbolje edukatore Srbije”

Otvoren je konkurs za nagradu “Najbolji edukatori Srbije” za koju mogu biti nominovani učitelji, učiteljice, nastavnici, nastavnice, profesori i profesorice za koje mnogi smatraju da su najbolji u svom poslu.

Kako kažu u Udruženju “Živojin Mišić”, koje je 2014. godine pokrenulo ovaj projekat, traže se “istaknuti, inovativni, motivisani, jedinstveni i drugačiji nastavnici”.

U online prijavi treba opisati šta je karakteristično u radu kandidovanog edukatora, u njegovom odnosu sa učenicima, koji je njihov način rada, koje aktivnosti i projekte realizuju sa učenicima. Treba poslati i linkove sajtova, snimaka i drugih objava koji mogu posvedočiti o njihovom radu.

Krajnji rok za prijavu kandidata za nagradu “Najbolji edukatori Srbije” je 1. jul 2016. godine.

Učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni tokom prethodne dve godine odlikuju se inovativnošću, posvećenošću, aktivizmom, spremnošću da uče, da se usavršavaju i prilagođavaju modernim potrebama obrazovanja, da primenjuju nove metode i sredstva u nastavi.

Za dve godine realizacije ovog projekta nagrađena su ukupno 32 edukatora iz gradskih i seoskih škola širom Srbije.

Najbolje biraju prošlogodišnji nagrađeni zajedno sa komisijom kroz više krugova selekcije, a svi nagrađeni dobijaju novčane nagrade od 100.000 dinara za unapređenje svog rada i nastave.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Udruženja „Živojin Mišić“ sredinom narednog polugodišta.

23/05/2016 10:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments