Najavljeno proširenje projekta “Škola za 21. vek”

26/03/2018 08:43

Najavljeno proširenje projekta “Škola za 21. vek”

Državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević razgovarala je sa direktorkom Britanskog Saveta Kler Sirs o pilot projektu “Škola za 21. vek” koji se sprovodi u 10 škola u Srbiji.

Direktorka Britanskog Saveta Kler Sirs rekla je da je zadovoljna povratnim informacijama dobijenim od učenika i nastavnika čije su škole uključene u ovaj projekat. “Uz vaše odobrenje i saglasnost prešli bismo na drugu fazu projekta i proširili broj škola na 20 do 30”, navela je ona i dodala da je prošle godine za projekat apliciralo više od 200 škola.

Ana Langović Milićević navela je da Ministarstvo prosvete podržava tu inicijativu i da se nada da će se povećati broj škola u projektu na obostrano zadovoljstvo, dodala je ona.

Škole za 21. vek je regionalni program podrške Britanskog Saveta za razvoj kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana kako bi svojim učenicima omogućile da steknu veštine koje su od suštinskog značaja za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. veka.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci Saša Stojanović i predstavnici Ambasade Velike Britanije u Beogradu.

26/03/2018 08:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments