Konkurs za sufinansiranje naučno-tehnološke saradnje između Srbije i Nemačke

01/04/2022 10:25

Konkurs za sufinansiranje naučno-tehnološke saradnje između Srbije i Nemačke

Ovo se odnosi na period 2023/2024.

Na osnovu Programa zajedničkog unapređenja razmene učesnika na projektima zaključenog  2019. godine između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD) a u cilju unapređivanja naučne i tehnološke saradnje i uz poštovanje zajedničkih i uvažavanje nacionalnih interesa Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Nemačkom službom za akademsku razmenu (Deutscher Akademischer Austauschdienst-DAAD) raspisuje Konkurs za razmenu učesnika na projektima između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke za projektni period 2023 – 2024. godine.

Cilj Programa je razvoj naučne saradnje dveju zemalja kroz razmenu naučnih radnika, a posebno mladih naučnika, na zajedničkim istraživačkim projektima.

Rok za podnošenje prijave projekta je 30.6.2022. godine.

U Republici Srbiji prijava predloga projekta na konkurs podnosi se :

Preko web sajta: http://147.91.185.20/bilateral/germany/ gde učesnik prijave kada se uloguje na sajt, dobija lozinku za onlajn popunjavanje projektne prijave. U periodu dok je Konkurs otvoren moguće je da se dopuni i koriguje predlog projekta. Popunjena projektna prijava ostaje na sajtu.

Slanjem finalne verzije popunjene projektne prijave, bez potpisa odgovornog lica institucije (pdf fajl) na elektronsku adresu: [email protected] 

Slanjem finalne verzije popunjene projektne prijave (po jedan primerak na srpskom i engleskom jeziku) sa potpisom odgovornog lica institucije (koji je overen pečatom) sa traženim prilozima. Pisana dokumentacija se dostavlja lično na pisarnici ili poštom na adresu:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije

Konkurs za prijavu projekata između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke 2023–2024

Nemanjina 22-26

11000 Beograd

Republika Srbija

Lista odobrenih projekata biće objavljena na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do kraja 2022. godine.

01/04/2022 10:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments