Paint ipak ostaje deo Windows-a

26/07/2017 13:33

Paint ipak ostaje deo Windows-a

Vest da će Paint, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih programa u okviru Windows operativnog sistema, postati prošlost za mnoge je bio šok.

Nakon više od 30 godina, koliko postoji, Paint se smatra zastarelim programom, zbog čega je Microsoft planirao i da ga “penzioniše”. Međutim, iako neće biti deo najnovije verzije Windows operativnog sistema, ipak neće u potpunosti nestati.

Paint neće biti deo novog Windows 10 Fall Creators Update-a, ali će ipak biti dostupan svim “obožavateljima”. Naime, Paint će biti dostupan u Windows Store-u, odakle će biti moguće besplatno ga preuzeti.

Pročitajte i: Novi Windows ukida Paint

“Videli smo veliku podršku i nostalgiju kada je reč o MS Paintu. Ovaj program ostaje, samo će uskoro dobiti novi dom. To je Windows Store putem kojeg će se moći preuzeti besplatno”, rekla je generalna menadžerka Microsoft-ovog 3D odeljenja Megan Saunders.

Korisnici su nostalgični jer je Paint bio deo Windows-a još od prve verzije koja se pojavila 1985. godine. Posljednji veliki update je Paint doživio dolaskom Windowsa 7.

Ipak, Microsoft i dalje ohrabruje svoje korisnike da koriste Paint 3D, program koji bi trebalo da zameni svog prethodnika.

26/07/2017 13:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments