Mogućnosti Viber-a za koje (možda) niste znali

09/02/2016 12:37

Mogućnosti Viber-a za koje (možda) niste znali

Aplikacija za besplatnu razmenu poruka i za međusobne pozive svih korisnika – Viber ima veliki broj opcija koje olakšavaju i poboljšavaju svakodnevnu upotrebu ovog servisa.

Međutim, postoje i neke mogućnosti koje su malo manje poznate – a veoma korisne. Upravo vam one mogu pomoći da u potpunosti iskoristite potencijal Viber-a.

Sakrijte da ste bili na mreži

Postoji opcija, koju je samo potrebno uključiti, a koja će vam pomoći da se “sakrijete” od ostalih korisnika, odnosno koja će sakriti informaciju da ste (bili) na mreži.

Ukoliko želite ovo da aktivirati potrebno je da uđete u “Podešavanja” -> “Privatnost” i isključite status “Na mreži”.

Sakrijte da ste videli poruku

Ukoliko želite da oni koji su vam poslali poruku ipak ne saznaju kada ste je vi videli (kako ne biste morali odmah ili ikad na nju i da odgovorite) – to je moguće na Viber-u.

Potrebno je samo da uđete u “Podešavanja”, odaberete opciju “Obaveštenja” i isključite “Prikaži pregled poruke”.

Štedite memoriju telefona

Glasovne poruke koje se razmenjuju preko četova na Viber-u automatski se čuvaju u telefonu, čime se opterećuje memorija, a vi često toga niste svesni.

Da biste izbegli ovo gomilanje nepotrebnih podataka u memoriji telefona, uđite u “Podešavanja”, “Mediji” i kliknite na “Obriši glasovne poruke”.

Sklonite svoju sliku od javnosti

Ako ne želite da vaša profilna slika sa Viber-a bude vidljiva svim korisnicima – i onim koji vam nisu prijatelji, jednostavno je možete sakriti od javnosti, kako bi bila dostupna samo onima koji su u vašoj listi kontakata.

Uđite na “Podešavanja”, zatim na “Privatnost” i isključite “Prikaži svoju sliku”.

Viber pod šifrom

Ukoliko želite da podignete bezbednost i privatnost podataka i poruka na Viberu – na viši nivo, to možete učiniti stavljanjem lozinke na svoj profil na Viberu.

Na ovaj način niko ko ne zna vašu šifru neće moći da čita vaše poruke. Međutim, sa Viber ne nudi ovu opciju, nego je potrebno ovaj program preuzeti u bilo kom App Store-u i instalirati – što traje svega par minuta.

Viber na računaru

Ukoliko želite da iskoriste pogodnosti koje nudi Viber – onda morate instalirati Viber za svoj računar. Ovo je veoma jednostavno – potrebna vam je, naravno, samo internet konekcija, a Viber će biti potpuno isti kao i onaj koji koristite preko mobilnog telefona.

09/02/2016 12:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments