Mlade nade Srbije

15/10/2014 09:41

Mlade nade Srbije

Bio-tehnologija predstavlja jedan od izazova za mlade stručnjake poput Janka Ignjatovića iz Leskovca, doktoranda Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. On se vratio kao pobednik iz Bazela sa Novartisovog međunarodnog bio-tehnološkog kampa, a konkurenciju mu je predstavljalo 70 mladih naučnika sa pet kontinenata.

On kaže da je studiranje i život u Srbiji velika prednost zbog širokog i kvalitetnog obrazovanja, kao i fleksibilnosti mladih stručnjaka. Janko smatra da je to ključ uspeha. Dvadesetpetogodišnji Janko je trenutno na doktorskim studijama na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu sa prosekom 9,9.

On je tek počeo da se bavi bio-medicinom, a nagrade za trud i rad se već ređaju. Proglašen je za najboljeg stručnjaka na nedavno održanom bio-tehnološkom kampu u Švajcarskoj, a za konkurenciju je imao 70 mladih stručnjaka i inovatora iz celog sveta.

“Ovo mi je otvorilo mnoga vrata, ali što je najvažnije otvorilo mi je svest o tome koliko još treba da se usavršavam i radim na sebi ali i da radim zajedno sa ostalim stručnjacima kako bih ostvario konkretan rezultat, a to je da ljudi žive srećnije i bolje”, rekao je Janko.

Janko se specijalizuje u Beogradu za kontrolu lekova, a namerava da nastavi sa usavršavanjem u Ljubljani i da bude deo tima koji istražuje nove složene lekove, jer smatra da je to budućnost.

Osim što je mladi naučnik, Janko je i honorarni turistički vodič. Govori sedam jezika, a kad završi sa ispitima, putuje po Evropi. Najbolji utisak je stekao u Španiji i Rusiji.

Ipak, kaže da mu je u Srbiji najlepše. Ponosan je na Srbiju, Beograd, svoj fakultet i rodni grad. Oktobarsko priznanje Grada za Janka predstavlja čast i podstrek za nove pobede.

Izvor: RTS

15/10/2014 09:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments