Internet stranice od velike pomoći

04/08/2015 16:58

Internet stranice od velike pomoći

Na internetu se može pronaći sve što nam je potrebno – od različitih načina da se zabavimo, preko društvenih mreža putem kojih komuniciramo, pa sve do izvora znanja.

S obzirom na to da se na internetu nalazi beskrajno mnogo informacija, ponekad baš to može biti problem – ukoliko ne znamo šta tačno tražimo.

Ovo su neke od stranica na internetu koje mogu biti do velike pomoću u različitim situacijama:

TimeZoneCheck

Ovo je jedna od stranica na internetu koja nije primenljiva svaki dan (sem ako niste konstantno na nekom putovanju zbog posla ili slično). Zahvaljujući ovoj stranici imate priliku da saznate u kojoj vremenskoj zoni se nalazi grad u koji ste se uputili. Bez greške ćete moći da se prebacite na lokalno vreme mesta u koji ste krenuli.

TimeZoneCheck nudi interaktivnu kartu pomoću koje ćete moći da saznate koliko je sati u bilo kom delu sveta u bilo koje vreme.

EasyUnitConverter

Još jedna od internet stranica koja može biti veoma korisna u određeni situacijama – EasyUnitConverter. Zahvaljujući ovoj stranici možete pretvoriti bilo koju mernu jedinicu u drugu, a jedinice su raspoređene u dvadesetak kategorija, među kojima se nalazi daljina, temperatura, gustina, površina itd.

Ukoliko vam je potrebno, pomoću ove stranice moći ćete da konvertujete čak i veličinu cipela.

IconFinder

Postoji veliki broj internet stranica na kojima se nalaze slike ili grafike, ali na IconFinder stranici mogu se pronaći ilustracije među kojima je veliki broj čak i besplatan. Jednostavno korišćenje stranice ogleda se u praktičnom načinu da se pretražuje unutar stranice, što je veoma korisno.

IconFinder nudi veliki broj ikona koje mogu biti izvor kako inspiracije, tako i materijala svima koji se bavi nekom vrstom dizajna. Zahvaljujući pretrazi na sajtu, IconFinder će vam dati ono što ste tražili, ali i ilustracije slične tome, kojih se možda niste setili a koje vam možda mogu pomoći u tom trenutku.

OnlineOcr

Korist od mnogih internet stranice je pre svega – ušteda vremena. Upravo je OnlineOcr stranica koja je zbog toga veoma korisna.

Ukoliko ste se našli u situaciji bilo kada da bi trebalo da prekucate tekst sa skeniranog dokumenta, znate da bi to mogao da bude ozbiljan, dosadan i dugotrajan proces, a OnlineOcr je tu kako bi vam pomogao. Naime, on preuzima tekst sa skeniranog dokumenta i daje vam mogućnost da ga dalje uređujete ili šta je već potrebno. Veoma važan detalj je da OnlineOcr prepoznaje i srpski jezik.

FreeOnlineConverter (Zamzar)

Imate određeni dokument na kompjuteru u nekom formatu, a potrebno je da bude u nekom drugom. Zato je potreban konverter koji će promeniti oblik, odnosno format željenog dokumenta, a internet ih je prepun. Ono što vam je potrebno, jeste – dobar i proveren konverter.

Za prebacivanje dokumenata u različite formate veoma je koristan FreeOnlineConverter, оdnosno Zamzar.

WeTransfer

Za slanje velikih datoteka pute interneta potrebno je imati dobar servis koji će omogućiti brz i siguran prenos. WeTransfer omogućava da prebacite datoteku veličine do 2 GB, odnosno do 10 GB – ukoliko platite mesečnu pretplatu.

SimilarSites

Internet se sastoji od nepreglednog sadržaja koji nam može biti interesantan ili ne, ali tu je. Međutim, kada nas neka oblast interesuje želimo da saznamo što više o tome i internet je verovatno pravo mesto za to, ali nam je ipak ponekad potrebna pomoć.

SimilarSites je internet stanica koja može biti od pomoći svima koji žele u što većoj meri da istraže određenu oblast, bez obzira šta je u pitanju. Potrebno je samo da se upiše URL poznate stranice čiji nas sadržaj interesuje, a SimilarSites će pronaći stranice koje imaju sličan sajt. Pored pronađene stranice izaćiće i procenat podudaranja unešene stranice sa onom koju je ovaj servis pronašao.

PicMonkey

Na internetu postoji veliki broj servisa za obradu fotografija, a jedan od boljih, koji veliki deo svojih usluga nudi besplatno, jeste PicMonkey.

Osim standardnih opcija za obradu fotografija, PicMonkey nudi i opcije uz pomoć kojih se mogu dizajnirati pozivnice, čestitke, oglasi, vizit karte i slično.

DownForEveryoneOrJustMe

Ukoliko vam se nekad desilo da pokušavate da otvorite neku stranicu na internetu, ali u tome ne uspevate i ne znate zbog čega, DownForEveryoneOrJustMe će vam pomoći da saznate u čemu je problem. Ova stranica će vam pokazati da li je ta stranica nedostupna svima jer je ugašena ili nešto tome slično ili jednostavno iz nekog određenog razloga samo vi ne možete da je otvorite.

04/08/2015 16:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments