Električni romobil koji se puni dok „trčite“ po njemu

16/09/2020 14:26

Električni romobil koji se puni dok „trčite“ po njemu

Električni trotineti su do pre par godina zvučali kao priča iz filma „povratak u budućnost“, ali sasvim neprimetno i oni su zavladali našim ulicama kao veoma praktično i jeftino, a dosta brzo prevozno sredstvo za koje ne morate biti u kondiciji da bi ga pokrenuli. Mana je njegova nestabilnost ali mu je vrlina dimenzija, punjenje na baterije nije sjajna ideja za one zaboravne i uvek u žurbi.

ROLO je romobil koji ide korak dalje! Za razliku od eletričnih trotineta sa litijumskom baterijom ROLO nudi mogućnost punjenjea direktno preko solarnih ploča ugrađenih na prednju stranu vozila, ali i „trčeći“ po njemu! Za razliku od električnih romobila koji vozača drže pasivnim, ovaj trotinet vas tera na pokret i time misli i na vaše zdravlje!

Ovo vozilo na četiri točkića , naime, u sebi ima ugrađenu pokretnu traku za brzo hodanje koja doprinosi punjenju baterija i tako podupire njegovo kretanje po ulicama, ali i vašoj fit formi. Ako ne želite hodati po ROLO- u, ne morate. 

Dizajnirao ga je Alejandro Otalora iz kalifornijskog studija One Bot Design, a želja mu je bila da stvori prevozno sredstvo budućnosti koje brine o okolini.

ROLO je za sada samo ideja. Ovo prevzno sredstvo bi za početak, kako je inovator osmislio, za iznajmljivanje preko mobilne aplikacije, imalo bi ugrađenu navigaciju za najbrže dolaženje sa tačke A na tačku B, te bi unapred pokazivalo cenu vožnje zavisno od udaljenosti i stanju baterije.

Sa ovakvim inovacijama budućnost zvuči sjajno, zar ne?

16/09/2020 14:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments