Anonimnost na Fejsbuku?

09/10/2014 10:25

Anonimnost na Fejsbuku?

Nova opcija na Fejsbuku, “tračara”, trebalo bi uskoro da zaživi, a sa sobom donosi opciju da sakrijete svoj identitet te da ćaskate uživo i tračarite.

Fejsbuk je ozloglašen zbog svojih principa o privatnosti korisnike, a poslednja stvar u nizu koja je uzburkala javnost je kada su LGBT osobe i organizacije koje ih podržavaju morale da unesu svoje pravo ime i prezime, a nisu to želeli.

Već neko vreme se vodi polemika o tom pitanju, jer neki ljudi iz bezbednosnih, kulturoloških ili drugih razloga ne žele da im ime i prezime bude vidljivo na društvenoj mreži, a to je trenutno jedini način da se na nju prijavite. Fejsbuk trenutno radi na dodatnoj aplikaciji, ili na dodatku glavnoj aplikaciji koji bi korisnicima omogućio anonimni čet i razmenu multimedijalnih sadržaja. Ipak, još uvek nije jasno kako će ova aplikacija funkcionisati i biti povezana sa Fejsbukom kada se uzme u obzir njihova politika korišćenja pravog imena i prezimena.

Džoš Miler, jedan od menadžera u Fejsbuku, poslednjih godinu dana radi na novom sistemu anonimnog četovanja koji bi trebalo da se pojavi u narednih nekoliko nedelja.

Izvor: 24 sata

09/10/2014 10:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments