Otvorene prijave za “TaktFest 2016”

14/08/2016 09:49

Otvorene prijave za “TaktFest 2016”

Asocijacija Kulturanova raspisala je konkurs za muzičare i muzičarke koji su zainteresovcani za učestvovanje na Tradicionalnom Akustičnom Kompozitorskom Takmičenju – TaktFest.

Ove godine se TaktFest održava u periodu od 17. do 18. septembra u Novom Sadu, a krajnji rok za prijavu je 10. septembar.

Na konkursu i takmičenju mogu učestvovati pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala.

Prednost na konkursu imaju učesnici i učesnice (samostalni izbođači) ili autori/autorke pesama (slučaju grupnog nastupa) koji su mlađi od 35 godina.

Kandidati se na konkurs prijavljuju jednom autorskom pesmom koja bi trebalo da bude napisana i izvedena na maternjem jeziku (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina – izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik koji će biti dostavljen žiriju).

Na konkurs se mogu prijaviti pesme koje nisu deo zvaničnog izdanja niti su u procesu objavljivanja do završetka festivala. Pored takmičarske pesme učesnici i učesniće će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Prednost se daje onim autorima čije i ostale dve pesme odgovaraju propozicijama takmičarske pesme.

Takmičari i takmičarke autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

Više informacija o konkursu nalazi se ovde, slanjem mejla na adresu [email protected] ili pozivom telefona na broj 064 181 45 39.

Festival će se održati u kafeu “Šećer & Soul” u Novom Sadu. Glavna nagrada je elektro-akustična gitara, a organizator će za sve bendove koji uđu u finale pripremiti video zapise pesama koje budu izvodili.
Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje “TaktFest” ima za cilj promociju autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa.

Asocijacija Kulturanova osnovana je 2001. godine u Novom Sadu. Organizacija svoj rad fokusira na razvoju urbane kulture mladih i podizanju svesti o svim relevantnim pitanjima u društvu, s vizijom izgradnje kreativnog prostora za omladinu Novog Sada i regije.

14/08/2016 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments