Evropsko takmičenje za društvene inovacije

31/03/2015 09:29

Evropsko takmičenje za društvene inovacije

Evropsko takmičenje za društvene inovacije zasniva se na temi “Novi načini za razvoj” i namerava da podrži pojedince ili organizacije koji imaju preduzetničke i hrabre ideje za projekte društvene inovacije.

Website: ec.europa.eu
Jezik: engleski jezik
Nagrada: nagradni fond u vrednosti od 50.000 evra za prva tri projekta
Rok za prijavu: 8. maj 2015. godine
Otvoren za: pojedince ili pravna lica (osim državnih uprava) čije se prebivalište nalazi u zemljama članicama EU i zemljama koje učestvuju u programu Horizon 2020

EU zahteva razvoj koji ne podržava samo finansijsku vrednost već i podjednak društveni napredak za građane, vlade i preduzeća. Međutim, sadašnji modeli razvoja ne smatraju se više pogodnim  za društvo u kom je oskudica nova realnost i gde je previše ljudi zanemareno. Nove saradnje i alternativni načini za razvoj su neophodni za održive vrednosti i socijalno uključivanje u današnjoj Evropi.

Ovogodišnje takmičenje podržaće novu generaciju evropskih inovatora – ljude koji imaju potencijal da promene predeo razvoja širom Evrope. Tokom trajanja selekcije, od 7. do 9. septembra 2015. godine održaće se mentorska škola za polufinaliste u Beču. Konačni izbor i ceremonija dodele nagrada održaće se 25. novembra 2015. godine u Briselu.

Kvalifikovanost

Konkurs je otvoren za svakoga (pojedince ili pravna lica, osim državnih uprava) čije se prebivalište nalazi u zemljama članicama EU i zemljama koje učestvuju u programu Horizon 2020.

Traga se za idejama iz svih izvora i područja, i svih vrsta organizacija uključujući profitne i neprofitne ili privatne kompanije. Istovremeno , novajlije i oni koji deluju na sopstvenu inicijativu koji žele da istražuju društvenu inovaciju su takođe pozvani da se prijave.

Nagrada

Nagradni fond koji obuhvata 3 nagrade za projekte iznosi ukupno 50.000 evra. Pobednici neće biti rangirani. Nakon toga, takmičenje će biti ponovo otvoreno za polufinaliste radi dodele nagrade za uticaj od 50.000 evra prema posebnim kriterijumima procene.

Kako se prijaviti?

Ukoliko imate pitanja u vezi takmičenja, pošaljite imejl na [email protected].

Za više informacija posetite zvaničnu veb stranicu.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

31/03/2015 09:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments