Promenite sitnice – i budite srećni!

13/12/2016 13:44

Promenite sitnice – i budite srećni!

Sreću čine sitnice – to je svakako istina, jer je potrebno promeniti samo neke male stvari u svojoj svakodnevici kako biste se osećali srećnije.

Uložite malo volje i posvetite se malim promenama svakog dana – a to će dovesti do znatnih promena u vašoj sreći u životu.

Reči za bolje raspoloženje

Češće u toku dana govorite reči koje će podstaći bolje raspoloženje kako kod vas tako i kod osobe sa kojom razgovarate. Na pitanje – “kako ste?” nemojte odgovoriti samo sa “dobro” – već opišite koliko se dobro osećate i koliko ste uzbuđeni zbog nekih lepih stvari koje su vam se desile tog dana ili koje iščekujete.

Svakog dana – nešto novo

Ako želite da živite ispunjen i srećan život potrebno je da ga zaista živite punim plućima. Najbolji način za to je da svakog dana probate da uradite nešto novo i doživite neka nova iskustva. Izađite iz svoje zone komfora i rutine dosadne svakodnevice – posetite neko novo mesto, probajte neku novu hranu, započnite novi hobi…

Budite ljubazni

Dobrota i ljubaznost je najbolji lek za sve. Ako želite da se dobro osećate i budete srećni – trebalo bi tako i da se ponašate. Uostalom, nema razoga zbog kog ne biste bili prijatni i ljubazni prema svakome, čak i prema onima koji vam se inače ne dopadaju. Pokažite saosećanje i poštovanje prema svima – ne zato što su oni dobri, već zato što vi jeste.

Oslobađajte se stvari

Haos u prostoru u kom živite reflektuje se na haos u životu koji živite. Upravo zato bi trebalo da se oslobađate svih stvari koje su vam nepotrebne i suvišne – sigurno je da ćete se bolje osećati, a najbolje bi bilo da stvari koje vam ne trebaju, a koje su još uvek upotrebljive – poklonite nekome kome trebaju i tako usrećite još nekoga (sem sebe).

Sat vremena dnevno za viši cilj

U svom pretrpan raspored stavite i sat vremena dnevno za usavršavanje sebe i za rad na nečemu što ste postavili sebi kao dugoročni cilj – bez obzira šta je to u pitanju. Zbog ovoga svakog dana ćete se osećati bolje – a kada jednom stignete do tog cilja bićete presrećni! A za sve to je dovoljno samo sat vremena dnevno.

13/12/2016 13:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments