Kako održavati motivaciju?

07/02/2015 16:40

Kako održavati motivaciju?

Kada ste motivisani lakše vam je da obavljate čak i one poslove koji vam uopšte nisu interesantni. Ali postoje periodi u životu kada motivacija ne može da dođe sama od sebe.

Evo kako da sebi olakšete i da čak i one dosadne obaveze uradite sa zadovoljstvom:

  • Odredite sebi nagradu za dobro urađen posao. Ovo pogotovo važi za one situacije u kojima sam rezultat vašeg rada ne donosi dovoljno zadovoljstva, a samim tim nemate želju ni da radite takav posao. Ali kada znate da to mora biti urađeno, „obećajte“ sebi nagradu i na taj način se motivišite.
  • Ukoliko ste u mogućnosti priuštite sebi zabavu i tokom rada. Ako vas slušanje muzike opušta – nemojte sebi to uskraćivati. U redu je da vam bude zabavno i dok radite, ukoliko to neće negativno uticati na krajnji rezultat.
  • Pravite pauze u toku nekog naprodnog i ne previše zanimljivog posla. Popijte kafu sa prijeteljima, napravite svoju omiljenu poslasticu ili uradite bilo šta što će vam prijati. Na taj način odvlačite pažnju sebi od obaveza koje vas pritiskaju, a završetak takvih obaveza biće vam lakši. Uz kvalitetne pauze stres koji dolazi uz posao može biti potpuno eliminisan.

 

07/02/2015 16:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments